Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

Yeees – Fredrik Norén gjorde det!

WOW vilken natt det har varit, skulle egentligen inte varit vaken denna natt men jag hade en bra känsla inom mig att det skulle bli en bra natt, med Supercrossen i San Diego. OBS! Inga övriga resultat avslöjas!

Vår svenska Supercross stjärna Fredrik Norén inledde med att sätta 22a bästa tid på tidskvalet, drygt 5 sekunder ner till Ryan Dungey som satte snabbaste tid. I kvalheatet blev det en strong 10e plats men där bara dom fyra första tog sig vidare direkt till final.

Sedan var det dags för semifinal och där skuggade Norén hela heatet på en plats vidare till final, men hamnade precis utanför igen på en sjätteplats där de fem första tog sig vidare.

Fredrik Norén #40 (bild från Anaheim) - Foto: Chris Ganz/BrownDogWilson

Och det började inte heller på bästa sätt i sista chansen med en dålig start från Fredrik, som jag tror rundade första kurvan som 14e och hade 3 minuter + 1 varv på sig att avancera.

Och som han gjorde det, snabbt upp som sexa och kunde sedan avancera ytterligare efter misstag från andra förare och låg sedan på en sista finalplats med en fjärdeplats.

Men Fredrik nöjde sig inte där utan plockade två förare till och blev slutligen tvåa i sista chansen och vidare till säsongens första final, på en Honda 250F i 450-klassen. Hatten av!

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

I finalen hade dock Fredrik inte så mycket att säga till om med en 19e plats som genererade med två poäng. Men Fredrik körde på riktigt bra varvtider, bara en dryg sekund långsammare än förare som Chad Reed, Cooper Webb och Josh Grant.

I mina ögon så har Fredrik Norén tagit ett enormt kliv denna säsong, trots bara att vi fått se två deltävlingar. Han börjar verkligen ta för sig ordentligt på banan och har hittat ett riktigt bra flyt när det kommer till Supercross. Börjar faktiskt längta tills 250-east drar igång nu, för jag tror Fredrik har något riktigt bra på ”G” här!

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (9)

simon

fy fan vilken snabb bra svänsk förare vi har allså det är grumt kul att han är där borta o gör dom fram steg han för är så sjuk kul o följa honom=)

Robban

Det var fler än Noren som körde 250 i stora klassen men dom kvala inte in till finalen

Anders

Så här ser prispengarna ut (Anaheim 1) http://motocross.transworld.net/news/2017-anaheim-one-sx-purse-payout/#eLZxTxOEoXX3D4hw.97

Robocop

Hans tid på tidsträningen hade räckt till 17:e i 250cc. Men i finalen var det bara 9 st i 250cc klassen som hade snabbare bästa varvtid än Norén hade i sin final.

asdf

jag tror inte komentatorer vill prata om det så himla mycket då det är något nytt. Skulle dom lovorda det i parti och minut så skulle 450 klassen vara fylld med minst lika många 250 nästa år näst west drar igång med testförare i sadlen som då har ett antal tävling på sig att i racesamanhang testa saker inför east serien.

Mattias

Så jäkla kul och bra kört av honom! Hoppas verkligen han håller sig skadefri och lyckas komma top 10 i "sin" 250 serie! Då borde det bli lättare att få en 450 styrning 2018 både i supercrossen och nationals.

Henka

Så jävla härligt besked! Hur ser prispengarna ut numera när de tar sig till main?

Disco

Tycker faktiskt oxå det är dålig uppmärksamhet utav kommentatorerna! Vet inte Emig å gubbarna om att han kör en 250cc Grymt bra kört iallafall Noren

Hellrider #941

Riktigt kul att se! Synd att dom inte pratar mer om honom... För han kör väl sin 250 ihop med 450? Måste ju ändå vara en liten nackdel totalt sett? Något slöare i starten även om det är korta rakor plus lite sämre gasrespons inför exempelvis en trippel och dubblar som kommer direkt i utgången av en snäv kurva! Känns som det totalt sett är en liten nackdel trots att den är lite smidigare i kurvor bla. Men oavsett så tyckte jag att han va väldigt duktig i natt! Och en vinnarskalle som inte nöjde sig med att bara ta sig vidare och safea utan knäppte 2st på sista varvet och kom 2a i LCQ ska precis som du skriver bli väldigt kul att följa honom när han får åka med samma kubik som dom andra! Och skulle han ta ett eller två steg framåt ska det väl f*n till om han inte får en plats i nåt av dom större teamen när utomhusserien drar igång! Samtidigt ska man inte ställa allt för höga krav på honom bara för att han skulle göra bra ifrån sig några tävlingar... Det är trots allt den tuffaste serien där dom bästa i världen kör på en bana som européer inte är riktigt vana vid på samma sätt som amerikanska förare är! Men jag tror ändå att Fredrik slår underifrån och gör många fina resultat! Håller alla tummar och tår som finns för Fast Freddie

Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor
Reklam | AGM Shop
Reklam | MXGP