Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

Wallsten tippar SM-Ulricehamn – del 3

Hög tid att ta oss an huvudklasserna i SM och vi börjar i sedvanlig ordning med MX2-klassen. Den stora frågan – kan Nick Kouwenberg bryta Anton Goles segersvit?

Sex heat körda. Sex heatvinster för den ultrasympatiske Gole. Vi lyfter på hatten. Att ständigt ha den forne EM-mästaren som ett häftplåster vid bakhjulet varv efter varv är ingen enkel uppgift. Det vet alla som har tävlat i denna disciplin. Men är det på något SM som holländaren Kouwenberg ska kunna lägga Gole på rygg så är det i Ulricehamn samt i Årsunda. Sand ni vet. Holländare på sand ni vet. Det är en svårslagen kombination. När dessutom lika ultrasympatiske Kouwenberg nämnde för MXInAction i samband med premiären i Borås: ”Vänta bara någon deltävling. Då har jag funnit mig tillrätta på biken och era banor”. Han nämnde dessutom något om att sand kan han – bara så att Gole vet det. Som patrioter vill MXInAction på inga villkor se Gole förlora. Men är det någonstans han får ge sig så är det nog här.

Känns på gränsen till trist att jämt och ständigt ha trion Gole, Kouwenberg och Jesper Jönsson bland våra topp 3. Men faktum kvarstår. De är en smula vassare och en smula snabbare än de andra. Inget snack om saken. Att kedjan hoppade för Jönsson senast är tillfälligheter som kan hända. Liksom hans förmåga att hamna lite längre ned i fältet på det första varvet. Det brukar dock inte hindra honom inte från att bli topp 3. Däremot hindrar det honom från att kunna utmana duon Gole/Kouwenberg.

Utmanarna då? Danne Karlsson har varit helt respektlös så här långt. Startat fenomenalt. Vägrat titta bakåt och kört såväl stabilt som vansinnigt fort. Tre fjärdeplatser säger väl allt. Tror även William Andersson blir att räkna med på Bogebanan. Någonting säger mig att han kan upprepa en pallplats i ett race, det vill säga tangera personbästa i stora SM. Stefan Olsson? Svårbedömd gosse. Kul att kika på är han hursomhelst.

Wallstens tips:

  1. Nick Kouwenberg

  2. Anton Gole

  3. Jesper Jönsson

Foto: www.mxcarro.se (Stefan Olsson)

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | MXGP
Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor
Reklam | AGM Shop