Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

Wallsten tippar SM-Ulricehamn – del 1

Då var det dags igen. SM i motocross och nu är det första deltävlingen på sand som gäller. Andra förutsättningar, betyder det andra toppnamn?

Nja, när det gäller motocross brukar toppförarna bemästra alla slags underlag. Det är nämligen den konsten som har gjort dem till toppnamn. Visst kommer vi att få se en och annan sandräv blixtra till på Bogebanan, men i MX-Girls tror jag med bestämdhet att det kommer att handla om det vanliga, gamla gardet.

SM har så här långt dominerats av två tjejer – Emelie Dahl och Natalie Kane. Så kommer även att ske i Ulricehamn. Men jag måste höja ett varnades finger. Hur står det till med irländskans sargade knä? Hon haltade betänkligt efter heatsegern i Uppsala och det såg allt annat än bra bra ut när hon skulle upp/ned från podiet. Nu är det dessutom sand, det vill säga inga banpartier där hon kan rulla och avlasta benet och den onda leden. Enligt rapporter har Kane knappt kört en meter sedan Uppsala. I gengäld börjar hennes knä kännas bättre. Betyder det fördel Dahl, eller?

Skulle inte förvåna mig om startfantomen Amanda Bergkvist plockar hem en eller båda FOX-award. Det vill säga är först fram till den kritade linjen. Visst kan hon störa en och annan där framme men jag ser inte henne som riktigt mogen för pallen än.

MXInAction kanske inte ska skrika revansch. Jo, varför inte – REVANSCH! Sandra Karlsson var grym i Borås. Vi behöver inte gå närmare in på vad hon presterade i Uppsala utan nöjer oss med att tro på revansch i Ulricehamn. Placeringarna vid EM senast visar nämligen att vistelsen på Rörken bara var ett olycksfall i arbetet.

Vilka är då närmast att kunna hota podiekandidaterna Dahl-Kane-Karlsson? Genette Våge är en av dem. Julie Dalgaard en annan. De båda hade var sin tredjeplats på Rörken. Bland de blågula hoppas MXInAction att Frida Östlund visar samma tåga som på Rörken då hon låg i bakhjulet på Våge från start till mål i ett av racen. Tråkigt nog kommer inte Caroline Berglund till start den här helgen heller. Ny röntgen väntar (skulderbladsskada) två, tre veckor bort.

Wallstens tips:

  1. Emelie Dahl

  2. Natalie Kane

  3. Sandra Karlsson

Foto: www.mxcarro.se (Emelie Dahl)

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (1)

Robban

Om Kane är hyffsat frisk så tar hon det! Hon har sin rutin från svåra sandbanor i VM.... Men annars BLIR det DAHL som dubbel segrare

Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM
Reklam | MXGP
Reklam | AGM Shop