Reklam | Duells AB
Reklam | MXGP
Reklam | FoxHead Europe

Wallsten tippar SM i Varberg – del 2

Intressanta 125U kommer med all säkerhet att bli än mer sevärd i Varberg. Ty till denna SM-deltävling är även Yamahas fabriksförare Tim Edberg anmäld.

Trots sju raka heatvinster har fartsyndaren Isak Gifting bara åtta poängs försprång till Filip Olsson. Tänk vad en nolla i poängkolumnen kan åstadkomma. Från två sandrace (läs Ulricehamn och Årsunda) har vi nu ett fastare underlag under hjulen. Och något vi inte kan förbise – Tim Edberg gör ett gästspel i SM. Finemang!

Foto: Motoxpics.be - John Oostvogels

Tittar vi till resultaten i EM är det fördel Gifting med råge. Vill ändå varna för Edberg. Det finns inte en chans att han kommer att nöja sig med att bli runner up. Det finns bara inte i hans värld. Lägg till att tidigare SM-ledaren Filip Olsson har Annebergsbanan som sitt andra hem. Kan nästan tänka mig att han kan den med förbundna ögon. Kan han snuva Gifting och Edberg på grannlåten eller kan måhända hemmabana leda till en negativ spiral då vänner och bekanta hejar på runt husknuten och kräver stordåd?

Visst finns det en mängd förare där bakom som är intressanta. Har dock svårt att se någon av dem konkurrera på allvar om en plats på pallen. Samtidigt vet vi att en dålig start med låt oss säga 15-20 förare framför sig kan leda till betydligt färre poäng än vad som var tänkt. Ska vi framhäva två gossar som möjligen kan vara där och störa blir det hemmaföraren Emil Jönrup samt Edvid Hagman som går från klarhet till klarhet. Hårdbanespecialisten Lukas Berg får vi nog inte heller glömma bort.

Wallsten tippar:

1. Tim Edberg
2. Isak Gifting
3. Filip Olsson

Kommentarer (2)

Fredrik

Kommer inte bli nån skillnad från tidigare, Viking tar starterna, sen är det han, Gifting och Olsson som kommer att slåss om pallen.

Micke Strandbergh

Vart är Viiking Lindströms namn, startsnabb så få andra och då lär han va med o slåss om pallplatserna????????

Reklam | KTM
Reklam | AGM Shop
Reklam | MXGP