Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

Wallsten tippar SM i Årsunda – del 2

Nu är vi framme vid huvudklasserna. Den stora frågan: Kan Anton Gole ta tillbaka den hett eftertraktade rödplåten som just nu är i Nick Kouwenbergs ägo?

Det svänger snabbt i motocross. Inför Ulricehamn hade Gole 20 poängs försprång. Detta förvandlades hastigt, men mindre lustigt för honom till att han nu är 24 poäng bakom tabelledaren Kouwenberg. En fet krasch i fullt blås på fyrans växel ledde till vad man skulle kunna säga tur i oturen för Gole. Inget brutet, förutom ett brutet heat. Men väl en mörbultad kropp med känningar i såväl ryggslut, som bakdel och båda ljumskarna. Han lämnade walk over till Rysslands GP så frågan vi ställer oss nu: Är han helt återställd?

Nämnde inför Ulricehamn att är det någonstans som Kouwenberg ska vinna så var det där och kanske i Årsunda. Sand och holländare ni vet. Att han fick pisk i det sista heatet i Ulricehamn är med facit i hand inte så underligt. Gasrulle-handtaget satt nämligen helt löst och han fick nypa åt rätt bra med högerhanden så att handtaget kunde sitta kvar på styret. Med tanke på den situationen var hans andraplats en bedrift av den högre skolan. Samtidigt vill vi inte på några som helst villkor förringa Jesper Jönssons heatvinst. Nu var han med i starterna och då kan han utmana. Stark som en oxe som han är.

Vilka är då utmanarna till MXInActions sedvanliga topp 3? Skulle vilja se William Andersson få till det i alla tre race nu. Han har en nolla i poängkolumnen vid varje deltävling och det håller inte om han vill snegla åt pallen totalt. När han går i mål, ja då har han verkligen visat sig på styva linan med bland annat två tredje- och tre fjärdeplatser. Han är vår utmanare nummer 1. Danne Karlsson tror vi en hel del på också. Kommer även kika lite extra på MX-gymnasiets Albin Gerhardsson som imponerade stort i Ulricehamn med tre topp 10-placeringar. Tydligen en mönsterelev som inte har fått ut sitt bästa på tävling förrän nu. Håll även ett öga på EM-tvåan i 125-klassen, Kevin Horgmo, som ämnar ställa upp i Årsunda. Intressant att se hur långt hans framgångar på den internationella scenen räcker till i SM. Två andra namn är Hampus Kahrle som via tre fina körningar i Ulricehamn sluggade sig fram till en topp 10-placering totalt i tabellen. Skuggar strax bakom som tolva gör intressanta Victor Fahlén som vann ett sandrace i 125U i fjol. Håll ett extra getöga på honom också.

Wallsten tippar:

1) Nick Kouwenberg

2) Jesper Jönsson

3) Anton Gole

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor
Reklam | MXGP
Reklam | AGM Shop