Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Wallsten tippar premiär-SM – del 4

Två dagar kvar till nedsläpp och nu är vi framme vid sista anhalten MX1. En klass som känns oerhört öppen och oviss.

MxInActions tips i kungaklassen bestod till en början av bara en svensk på podiet. Hade nämligen fasligt svårt att se någon blågul rå på ryssen Vsevolod Brylyakov och dansken Nikolaj Larsen. Den förstnämnde skulle ha blivit en intressant pjäs att skåda. Kör vanligtvis MX2-klassen i VM men hoppet upp på en fullblodig 450:a skulle med all säkerhet att gått galant. Tyvärr kom hans skada ytterst olägligt ur svensk synvinkel sett och han tvingas avstå SM-premiären.

Nikolaj Larsen - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Vilka är då kandidaterna till podiet när en ”gratisplats” öppnades upp? Even Heibye är en, Ken Bengtsson en annan. Rasmus Sjöberg får vi inte glömma bort och detsamma gäller Viktor Björklund, Pontus Jönsson och Oskar Olsson. Här blir det till att singla slant för att skilja dem åt. Ken kan ha fördelen av att ha kört EM mot tufft motstånd.

Å andra sidan skiljer sig som bekant svenska och internationella banor en hel del från varandra. Dessutom blandar han ju sitt körande med både MX2 och MX1. Tror ändå att hans framfart i EM den senaste tiden kommer att väga tungt och jag sätter honom som första utmanare till MxInActions huvudfavorit Nikolaj Larsen. Vem rundar då av podiet? Om Viktor Björklund får till starterna, som han har tränat hårt på under försäsongen, ja då kirrar han 20-poängarna med sig hem till Västerås – minst!

Wallsten tippar:

1. Nikolaj Larsen
2. Ken Bengtsson
3. Viktor Björklund

Uppdaterad tippning övriga klasser:

MX-Girls: 1) Genette Våge, 2) Emelie Dahl, 3) Sandra Karlsson
125U: 1) Rasmus Håkansson, 2) Adam Einarsson, 3) Filip Olsson
MX2: 1) Anton Gole, 2) Nick Kouwenberg, 3) Jesper Jönsson

Foto: www.mxcarro.se (Nikolaj Larsen)

Kommentarer (4)

Johan

Heiby: ring till herlings och berätta detta :)

heiby

ah det är därför alla åker 450 i open på de nations, och cairoli gick till 450 ist för 350. dom flesta är1-3 sek snabbare och det beror helt enkelt på att hojen accelererar snabbare ur kurvor och du når högre toppfart innan du måste bromsa. vart går det saktare i med 450, kurvorna eller över hoppen? hahaha

Nisse

Vet inte om du kollat något på Cross men i de allra flesta fall så kör man inte snabbare på en 450än en 250

Heiby

Heiby kommer skjorta av samtliga, lika snabba varvtider på 250 som mx1, och ett par sekunder snabbare på 450 är han.

Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM
Reklam | MxInAction
Reklam | IDE Travel AB