Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

Wallsten tippar MXGP-klassen

Nedräkning pågår och det är bara ett fåtal dagar kvar till 2018-års VM-start. 19 deltävlingar står på spel och så här tror undertecknad att stora klassen slutar.

  1. Antonio Cairoli

  2. Jeffrey Herlings

  3. Tim Gajser

  4. Roman Febvre

  5. Clement Desalle

Analys: Herlings är snabbast men jag tror ändå att ”Tony” drar det längsta strået. Man vinner inte nio individuella VM-guld genom att enbart vara snabbast. Nej, där måste vi väga in kloka beslut och en stor portion rutin också. När ”Tony” är som sämst blir han femma – när Herlings är som sämst, ja då bryter han. Samtidigt är holländaren ingen ung valp längre och någon gång måste han väl lära sig att en tredjeplats också kan vara bra att ha när poängen räknas samman i slutet av september. Bakom dessa två, som är mina huvudfavoriter, är det fifty-fifty mellan en handfull förare där jag tvingas ställa över Max Anstie, Gautier Paulin och Jeremy van Horebeek från topp 5-listan.

Svensk: Jonathan Bengtsson må vara en fighter utöver det vanliga men precis som i fjol tror jag personligen att det går lite för fort för hans del. MXGP-klassen är ingen dans på rosor och att klämma sig in och ta poäng är i det närmaste en bedrift framförallt om man inte har varit på den här nivån tidigare. JB får gärna överbevisa mig att jag har fel, ingen skulle bli gladare än jag, men jag tror att nollan i poängkolumnen blir en svår nöt att knäcka. Filip Bengtsson? Om och när han kommer till start i väl valde GP:n borde det väl rulla in några ströpoäng, men inte på tok lika många som vi vande oss vid för ett par år sedan.

Foto: Ray Archer/KTM

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (5)

Jim

Cairoli och dungey är väldigt lika där tycker jag. När de väl går dåligt så är (eller var) dom alltid top 5. Håller på Herlings och hoppas de blir riktigt jämt i år.

Kalle

Jonathan Bengtsson ska väl inte köra? Han bröt lillfingret nyss.

Stefan Qwick

JH84 har ett enormt behov av att vara överst hela tiden, det blir möjligt hans fall på titeln. AC222 tror jag väljer en bra taktik om han sätter press bakifrån på JH84 och sedan har tålamod. Jag tycker AC222 är en av de absolut intelligentaste förarna någonsin. Det kommer han att få visa i år, och jag tror han gör det.

Marcus

Herlings.....

Fredrik Ternvall

Jag tror att det blir Herlings år. Cairoli blir tvåa.

Reklam | KTM
Reklam | MXGP
Reklam | Forsell Motor
Reklam | AGM Shop