Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

Wallsten tippar MX2-klassen

Igår tittade vi till MXGP-klassen, nu är det dags att syna MX2-klassen i sömmarna. Så här tror undertecknad att VM-säsongen slutar.

  1. Hunter Lawrence

  2. Pauls Jonass

  3. Thomas Kjer Olsen

  4. Jorge Prado

  5. Thomas Covington

Analys: Sista VM-säsongen för Lawrence innan han tar sig an den amerikanska marknaden. Avslutade fjolårsssäongen magnifikt och har startat dito under årets försäsong. Tippar med hjärtat och vill gärna se honom överst på podiet. Regerande mästaren Jonass har rutinen och kunskapen hur man ska knyta säcken. Tror emellertid att både Olsen och Prado kan närma sig lettländaren i år.

Svenskarna: Alvin Östlund har en 14:e plats och Anton Gole en 22:a plats att försvara. Både tror och önskar att de flyttar fram ett och annat pinnhål, framförallt då ett antal förare lämnar klassen (läs bland annat Jeremy Seewer, Benoit Paturel och Julien Lieber). I gengäld tillkommer det alltid några fartsyndare från EM som slår igenom med dunder och brak. Om Östlund får alla formler att falla på plats kan det mycket väl en ensiffrigplacering hägra. Men då måste han få vara skadefri samtidigt som starterna tvetydigt behöver sitta bättre än tidigare. När det gäller Gole får han sämsta möjliga uppladdning med en båtbensfraktur. Det är svårt som det är att slå sig in inom topp 15. Tror Östlund blir 10:a och Gole 17:e.

Foto: Husqvarna

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (10)

Jens

Roczen blev 5:a i vm 2009 men vann sitt första GP samma år i Tyskland genom att vara 2-2 helgen efter vann han sitt första vm heat nånsin i Uddevalla då var han 15 år nyss fyllda. 2010 slutade Roczen 2:a i vm även detta år vann han ett heat i Uddevalla hade en fight med frossard i första heatet men hojen stannade och han blev 2:a i vm totalt. 2010 var året Herlings slog igenom då som 15 åring han fyllde dock 16 när den säsongen var slut. 2011 vann Roczen vm i MX2 som 17 åring och är fortfarande yngsta förare att vinns ett gp och totalt. Prado är en enorm talang men Roczen var nåt speciellt när han slog igenom personligen tycker jag mig inte sett nåt liknande sen dess. Även om det finns likheter.

micke

Hade alwin bara lärt sig använda frambromsen som han vägrar just nu så hade han varit topp fem förra året i många deltävlingar...

Nelson

Tror att dansken tar hem det. Han kommer att ligga i vassen och lura, slår till när man minst anar det. VM guld till Danmark!

CMN

Nu var det MX2 som skulle tippas :) Men Roczen är helt klart även han en enorm talang, såklart även Herlings, men han är mer maskinlikande i sin körstil. Prado är enligt min menig den mest tekniska talangen just nu, dessutom är han 01:a. I övrigt kommer det alltid talangfulla förare från Frankrike, Musquin, Ferandes, Prucel, Pichon och inte minst Jean-Michel Bailly.

Markus

Johan: Inte helt sant. Marvin Musquin vann 2010. Roczen tog sin titel året efter som 17 åring. Prado är en enorm talang! Håller dock Hunter L i samma liga Herlings och Roczen är numret större än Prado i ”talang” jämförelsen.

ae832

Prado har inte en chans mot Hunter. Som att jämföra AC92 och Justin Hill. En sliter och jobbar så man tror han ska dö på hojen, den andra bara svävar omkring.

Johan

Rozcen blev väl 4a i mx2 klassen 2009 som 15 åring och vann året efter, där är väl knappast Prado.

JW

Ja Prado är något utöver det vanliga, men fortfarande inte alls samma kaliber som #84 eller #94

CMN

Prado är den största talangen på årtionden! 1 Prado 2 Lawrence 3 Covington

Stefan Qwick

Min huvudbry är Prado, får han ordning på sitt koncept tror jag ingen hänger med. Kanske ett år för tidigt, svårt att bedöma då jag inte sett att han kört någon försäsongstävling (eller har jag missat något). Man undrar varför?

Reklam | Forsell Motor
Reklam | MXGP
Reklam | KTM
Reklam | AGM Shop