MotocrossInAction 2018
Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Vinst via sudden death

Visst var det en tuff blockpass. Men att den skulle leda till så oanade proportioner kunde nog ingen ana. Varför inte detta stohej runt Osborne/Savatgy ifjol? Då stod dessutom titeln på spel.

Det finns knappast någon som har undgått att se Marvin Musquins blockpass som tog ut Eli Tomac på sista varvet vid AMA-SX-deltävlingen den gångna helgen. Nu har till och med fem gamla, avdankade stjärnor tyckt till om incidenten. Var det rätt eller fel?

Den brittiska sajten gatedrop.com har koll på det mesta, så även vad föredettingarna har tyckt och tänkt. Jeff Ward (sjufaldig AMA-mästare) är först ut. Han var inte glad. Kallade Musquin för ”Frenchie” på sitt instagramkonto. Tydligen hade ”Wardy” glömt att han själv gjorde samma sak när han rammade Jeff Stanton. Då kallade han det ”good racing”. Marv – Tomac 0-1.

Inte heller Jeremy McGrath (åttafaldig AMA-mästare) var vidare munter. ”Sådana där vinster kan inte kännas bra”, var hans ord. Marv – Tomac 0-2. Sjufaldige AMA-mästaren Ryan Villopoto supportade emellertid fransmannen och detsamma gjorde landsmannen Mickael Pichon (dubbel AMA- och världsmästare). ”Vi har sett där här så många gånger förut”, menar han på. Marv – Tomac 2-2.

I sudden death kliver då 13-faldige AMA-mästaren Ricky Carmichael fram och avgör: ”Jag har sett mycket värre, låt oss alla gå vidare till nästa helg”. Marv – Tomac 3-2.

Nu lägger vi locket på i denna historia. Musquin vann. Inte bara racet, utan även hos sympatisörerna. 3-2 i sudden säger allt.

Foto: KTM/Simon Cudby

Reklam | MXSM

Kommentarer (2)

fredrik T

Tomac kastar sten i glashus. Efter hans fula försök mot Dungey i finalen förra året borde han vara tyst.

Aaa

Vist det var en jäv**** ful omkörning men som sagt det var en vist på spel och sista varvet men dock inget med totalen att göra så jag tycker det var ganska onödigt men samtidigt så är det ju inte första lr sista gången för någon av dom så det är väll sånt som händer i stridens hetta

Reklam | AGM Shop
Reklam | MXGP
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM