Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Vilken nation vinner MXoN – del 1

Kommande helg smäller det. Med andra ord är det hög tid att tippa Motocross of Nations. Först ut, Wallstens tipsrad.

GULD (Nederländerna):

Sätter en peng på Nederländerna denna gång. De har aldrig vunnit lag-VM tidigare och det vore väl på tiden. Vad grundar jag då detta på? Jo, de har tre rutinerade förare som dessutom visat uppåtgående form i slutet av säsongen. Visst, Jeffrey Herlings är ankaret men såväl Brian Bogers som Glenn Coldenhoff måste leverera max för att drömmen ska bli sann.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

SILVER (England):

Hemmanationen kommer att bäras fram av en minst sagt fanatisk publik. Visst är det en liten chansning med Tommy Searle på MX2-maskinen, samtidigt är det på liten hoj han har gjort sina bästa resultat – historiskt sett. Max Anstie har visat gryende form och Dean Wilson visade i USA att han är en superstjärna.

BRONS (USA):

Använder här hjärtat framför hjärnan och yep, jag lämnar de regerande mästarna utanför pallen. Dels litar jag inte på Christophe Charlier, som jag anser vara ett märkligt val, och sedan vill jag se fransoserna tappa mark. Jänkarna ställer i och för sig upp med allt annat än bästa laget, men en medalj bör de kirra ändå.

SVERIGE: Tolva.

Vi måste sätta starterna. Vi måste vara på hugget. Vi måste prestera maximalt. Och det gäller inte bara en eller två av förarna utan alla tre. Vi är inte tillräckligt kvicka för att skrälla utan vi får i sedvanlig stil gå på jämnhet och att ingen bryter. Med lite tur, och att andra nationer fallerar, kan vi bli topp 10.

Kommentarer (13)

Tomas

Tror att detta år kommer topp 3 lagen ha högre poäng än tidigare. Då det är fler som kan vara med i topp. Finns ju flera som kan vinna topp 3. Paulin, Febvre, Seewer och Nagel kan vara med i topp förut alla andra ni räknat upp :) Då det är hårdbana känns det som det blir jämnare.

Topp 3

Normallt sett så måste du vinna minst ett heat för att ha en chans att vinna hela tävlingen, och du måste ha en topp 5 MX1/Open förare som inte vinner. De som jag ser kommer kunna vinna heat är Herlings (1 eller två), Arnod Tonus, Cairoli. Herlings kör MXOpen och kommer vinna sina två heat. Cairoli eller Tonus kommer vinna MXGP/MX1 när inte Herlings kör. Så Nederländerna eller Schweiz, men, som outsider finns USA som är den enda som har förare som samtliga kan vara topp 3-5 i heaten. Seely kan som bäst bli 3a i sina heat, Covington topp 5. Osborne 5a. 26 poäng minus sämsta (5) och 21 vinner dom lätt på. Stamp it!

specialisten

Du får sluta röka bananskal. Specialisten tippar 1 England 2 Frankrike 3 USA 4 Holland......Sverige 9. Tja!

Peter Hj

Sverige blir 7:a

Tomas

USA tycker jag har ett bra lag, Osborn lär vara snabb på 250 i England. Han kan nog vara uppe i topp 5 vilket jag har svårt att se någon annan 250 förare vara? Sen är väl Australien bra i år! så det är jämnt mellan många länder känns det som.

Johan

Ja det är 24 mx som har hoj till Norén, tror faktiskt att Sverige halvskräller med en 8 plats i år vinner gör Holland före USA och England 3a.

Jag vet bäst

Schweiz

Kim

Instämmer med Anders. Tror att Holland tar det precis före GB sen tror jag att schweiz kniper sista pallen. Sverige blir 10.????????

Classe

otroligt ovisst i år många topp åkare borta så det finns riktig ingen favorit,helt öppet mellan Frankrike Holland Usa Belgien England och Schweiz.. Men måste jag välja så blir det nog 1 Frankrike 2 USA 3 Schweiz

Webmaster - Niklas

Tror det är 24MX som stöttar Fredrik även detta Lag-VM. Så de är säkert den cykel som Ken de Dycker har kört på under säsongen :). Är inte hundra säker men tyckte jag läst/hört det.

Lasse

Vad kommer Noren med för hoj? Den han kört AMA med eller ställer nån svensk upp med hoj?

Fredrik

Jag håller med om att det står mellan Holland & England. Jag undrar om inte England med publikens stöd kan fixa guldet. USA blir trea.

Anders

Jag tycker att vi ofta i vm blir nerkörda på första varvet som är hysteriskt. Måste träna på överljudsfart i trängsel. Är stor skaderisk men måste nog göras för att bli bekväm.

Reklam | MxInAction
Reklam | IDE Travel AB
Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor