Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

Vilka svenska krigare vi har

Den andra finalen av EMX125 avgjordes under söndagen i Holländska Valkenswaard och det blev en något blöt sådan efter hård bevattning av arrangörerna inför dagens VM-finaler på eftermiddagen.

Detta medförde att banan blev ännu tyngre och jobbigare samt att sikten på glasögonen krympte. Lördagens segrare Mikkel Haarup var återigen överlägsen och vann heatet med hela 26 sekunder före Brian Strubhart Moreau från Frankrike och med Kevin Horgmo på en fin tredjeplats.

Tim Edberg till höger i bild - Foto: Motoxpics.be - John Oostvogels

Tim Edberg som slutade två under lördagen fick en något tyngre inledning på söndagens final men jobbade på otroligt hårt med att avancera uppåt. Låg för ett tag på en sjätteplats och fightades om femte, men gjorde ett misstag på slutet som ledde honom ner till en slutlig sjundeplats.

Men en annan svensk som verkligen gjorde intryck denna helg var Viking Lindström, som under lördagens första heat avancerade från en 29e plats till elva i mål och i andra heatet från en typ 20e plats till nia i mål med en 10e plats totalt i premiären.

Viking Lindström - Foto: Motoxpics.be - John Oostvogels

10-EM poäng blev det även för Adam Einarsson via en 18e och 14e plats i finalerna. I lördagens heat lyckades även Edvin Hagman få till körningen riktigt bra med en 14e plats i mål. Hårt kämpade även Axel Gustafsson, Rasmus Håkansson och Filip Olsson men fick tyvärr inte med sig några poäng i premiären.

Tid Edberg var dock svensken som gjorde starkast intryck denna helg med en delad tredjeplats totalt. Står dock som fyra totalt i tabellen då han hade ett sämre andraheat än trean Sergi Notario från Spanien.

Mikkel Haarup - Foto: Motoxpics.be - John Oostvogels

Tim Edberg fick mycket Tv-tid denna helg och det var en fröjd för ögat att se hans hårda arbete på cykeln över den tunga sanden. Men sedan att vi hade hela 14st svenska förare till start denna helg gör mig väldigt glad. Det visar på vilka svenska krigare vi har som verkligen satsar och det ska bli riktigt spännande att fortsätta följa dessa ungdomar.

Närmast så har vi ju SM-premiären i Borås kommande helg och det ser vi fram emot med förtjusning.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (1)

Batman

Vilken tvkanal sänder detta?

Reklam | AGM Shop
Reklam | MXGP
Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor