Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Viktor Björklund fick publiken att jubla

Årets femte deltävling av MXSM är nu avklarad och detta efter ett bra arrangemang på Malmabanan hos Västerås MK.

Och vad kunde slutat bättre än att deras hemmaförare Viktor Björklund gjorde ett nytt inhopp i årets SM-serie och slog till med två heatsegrar och en tredjeplats som ledde till en totalseger för helgen. Vilket enormt stöd Viktor hade med sig av den publik som fanns på plats och det var kul att se att så många stannade kvar trots en lång dag på banan för att gratulera Viktor på prisutdelningen.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

MX1-klassen bjöd verkligen upp till dans denna helg på Malmabanan med några riktigt sevärda fighter i toppen. Tuffa och hårda körningar men aldrig oschyssta, lite knuffande med armbågar och tighta omkörningar gjorde att man spände ögonen lite extra denna helg.

I söndagens första final skiftades det placeringar om vart annat i toppen. Björklund inledde i toppen. Filip Bengtsson tog över efter några varv och Björklund fick även släppa Jesper Jönsson framför sig, men bet sig kvar.

Jesper Jönsson gjorde det svårt för Filip Bengtsson och i ett parti var dom jämsides, men Bengtsson svarade och Jönsson kom ur balans för några varv. Då kom Björklund tillbaka i slagläge igen och passerade Jönsson, för att sedan passera Bengtsson för att överta ledningen igen.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Bakom denna trio fanns även Jimmy Wicksell som följde tätt, tappade något i mitten av heatet men kom tillbaka mot slutet. Björklund segrade tillslut med 1.1 sekunder före Bengtsson och 1.7 sekunder före Jönsson. Wicksell rullade in som fyra långt före Mathias Gryning, Oskar Olsson och Rasmus Sjöberg.

Och på tal om Rasmus Sjöberg så har han haft en hel del otur med sig på det senaste. I Årsunda blev det en del vurpor som ledde till imponerande uppkörningar. Helgen inleddes tyvärr på samma sätt men i söndagens sista final fick Rasmus äntligen till det och fanns med i fighten i toppen för att slutligen bli fyra i mål.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Men i sista heatet kunde Filip Bengtsson avsluta helgen med en seger och denna gång blev resan betydligt behagligare. Jesper Jönsson följde upp som tvåa före Björklund.

Oskar Olsson körde denna helg med smärta då han förra helgen på Danska Mästerskapen kapade en liten bit av sitt ringfinger. Trots det mäktade han med en fjärdeplats totalt med placeringarna sexa-sex-femma och sista heatet med en holeshot.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

I mästerskapet leder nu Filip Bengtsson med 19 poäng före Jesper Jönsson som gör upp om guldet. Oskar Olsson ligger på en tredjeplats totalt och har 21 poäng ner till Jimmy Wicksell på en fjärdeplats så där har vi en fight om bronsmedaljen att följa med två deltävlingar kvar att köra.

Om två veckor är det dags igen och då tar vi oss till Uppsala MK och hoppas att MX1-klassen bjuder på samma härliga racing som denna dag. Viktor Björklund sade dock att han inte skulle köra, men kanske han ändrar sig nu efter denna succé denna helg? Efter allt som Viktor varit med om med alla sina skador så var han väl värd denna framgång denna helg.

Kommentarer (2)

Ann-Sofi Olsson

Ingen film på Oskars holeshot?

HRC

Riktigt häftigt när en "joker" kommer in och rör om i grytan. KUL!

Reklam | KTM
Reklam | MxInAction
Reklam | IDE Travel AB
Reklam | Forsell Motor