Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Vem ska stoppa Kevin Horgmo i U17?

Då var det återigen dags att spänna blickarna mot ännu en fartfylld helg och det med den fjärde SM-deltävlingen som denna gång arrangeras av Tomelilla Mk på Svampabanan.

För drygt tre veckor sedan var vi på besök på Malmabanan hos Västerås MK och jag vet med om att en rapport från söndagens finaler uteblev, av olika skäl som kom i vägen, men bättre sent än aldrig.

Eric Englund #111 knep starten i det första heatet precis före Rasmus Andersson #213 - Foto: Niklas Svensson

Det blev på nytt en dubbelseger för Norges talang Kevin Horgmo, som dock fick kämpa hårdare denna gång då flera förare bakom börjat utmana ordentligt.

I första heatet var det Eric Englund som inledde med att hålla i taktpinnen med ledningen och det dröjde ända tills det bara var halva racet kvar innan Kevin hade lyckats leta sig upp bakom och så småningom även passerade för att köra hem dagens första seger.

Stefan Olsson hade bråttom denna dag i Västerås - Foto: Niklas Svensson

Englund tappade bak till en femteplats i mål mot slutet medans den supersnabbe Stefan Olsson började smyga sig på bakom. Stefan var tidigt i heatet uppe på en andraplats bakom Englund med föll omkull och fick starta om runt en sjundeplats.

Men redan tre varv senare var Stefan tillbaka på andraplatsen och då bakom Kevin som varvet innan övertagit ledningen från Englund och segermarginalen för Kevin blev knappt fem sekunder bak till Stefan, som verkligen börjat visa snabba takter.

David Kadestam knep starten i det andra heatet strax före Kevin Horgmo på innern - Foto: Niklas Svensson

Danne Karlsson avslutade starkt in på en tredjeplats strax före Rasmus Andersson, som är den ända som lyckats knipa en seger från Kevin denna säsong.

I det andra heatet var det David Kadestam som knep starten, som annars haft en tuff inlednings på säsongen med några dåliga starter som gjort att han fått jobbat extra hårt för att komma uppåt i fältet.

Men i söndagens andra final fick vi verkligen se den rätta David ute igen och som satte upp ett riktigt högt tempo inledningsvis som Kevin Horgmo fick jobba febrilt med att hänga på. Men efter halva heatet fick David ge vika åt Kevin som fullbordade sin andra dubbelseger i rad.

Kadestam fick sladd och fick se ledningen övergå till Kevin i utförsbacken från baksidan på Malmabanan - Foto: Niklas Svensson

David följde med in på en fin andraplats följd av Eric Englund, Rasmus Andersson, Martin Holm och Christian Simonsson. Värre gick det denna gång för Stefan Olsson som vurpade hela tre gånger och därav resultatet med en 12e plats i mål.

I mästerskapet leder nu Kevin stort med 143 poäng före Rasmus Andersson på en andraplats med 109 poäng och David Kadestam på en tredjeplats med 106 poäng.

Bör även nämnas att Danne Karlsson, som blev trea i det första heatet, tyvärr tvingades utgå med maskinproblem i det andra heatet med tre varv kvar att köra och då efter att kört upp sig från ca 12-13e till en femteplats, så väldigt olyckligt för Danne som körde väldigt bra denna dag.

Kevin Horgmo - Foto: Niklas Svensson

I helgen är det som sagt dags för Tomelilla MK att stå som värd för ett SM-arrangemang igen och vi får spola tillbaka ända till år 2012 då vi sist var på besök här, dock utan 125cc klassen som denna helg gör premiär med stora SM på Svampabanan.

Jag fick veta strax efter Västerås SM att Stefan Olsson ska ha skadat sig och brutit båtbenet, men huruvida allvarligt eller hur illa det var med det låter jag vara osagt men jag önskar och hoppas att vi får se två nya starka körningar av Stefan denna helg.

Och jag hoppas verkligen någon av våra svenska förare kan utmana Kevin Horgmo från Norge ordentligt denna helg så att vi kan få bjudas på en nagelbitare hela vägen in i kaklet så att säga.

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | Forsell Motor
Reklam | MxInAction
Reklam | IDE Travel AB
Reklam | KTM