Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

Vem kniper titeln 2018?

Nu är vi äntligen där igen. Första januari helgen. Julafton och Nyårsafton har passerat och vi drar till kvällen igång säsongen 2018 på nytt och det med premiären av den Amerikanska Supercrossen i Anaheim.

Själv har jag varit rätt off från crossen den senaste tiden, av privata skäl, men nu är det dags att vända skutan och börja arbeta igen och vad passar bättre med att komma igång igen med Supercross premiären.

Foto: Niklas Svensson

Man har som vanligt inte en blekaste aning om hur detta egentligen kommer att sluta, när mästerskapet når sitt slut i maj månad. Men i den stora klassen är det givetvis en trio som jag håller högst rankade till denna säsong. Trion består av Eli Tomac, Marvin Musquin och Ken Roczen.

Den sistnämnde vågar jag dock inte att tro på allt för mycket denna säsong. Är killen smart så tar han denna säsong med att komma tillbaka ordentligt. Skadan han var med om förra året kunde ha avslutat hela karriären, men ett hårt arbete och uppoffring av honom själv så står han imorgon redo bakom startgrinden igen.

Foto: Niklas Svensson

Förutom trion så har jag även ett par underdogs som mycket väl kan knipa titeln. Jag gillade vad jag såg förra året av Blake Baggett. Även en förare som Jason Andersson kan vara en kandidat. Cooper Webb har nu en säsong under bältet och borde vara mer redo till denna säsong. Kanske inte dessa jag nu nämnt är några titelkandidater, men jag tror nog dom alla kommer vinna ett par deltävlingar minst.

I lilla klassen ser vi fjolårets mästare Justin Hill på en Suzuki. Såg en film på Instagram för en vecka sedan och killen såg ruskigt het ut. Möjligen kan han ta sin andra raka titel. Den mest sugna är nog Joey Savatgy, som tappade titeln två kurvor före mål i Las Vegas när Zach Osborne gjorde en sinnessjuk uppkörning och satsning på sista varvet. Men själv håller jag nog tummarna för Aaron Plessinger, diggar hans åkstil och talang för att hantera en motorcykel.

Men någon jag verkligen vill se blomma ut är supertalangen Austin Forkner. Han gjorde sin debut ifjol och nu bör han hunnit skaffa sig den rutin och erfarenhet som krävs för att vinna några deltävlingar, möjligen att det kanske även kan räcka till en titel i 250West. Sist men inte minst får man inte heller glömma Adam Cianciarulo.

Foto: Niklas Svensson

Niklas tippar:

450-klassen:
1. Eli Tomac
2. Marvin Musquin
3. Ken Roczen
4. Blake Baggett
5. Dean Wilson

250-klassen:
1. Aaron Plessinger
2. Adam Cianciarulo
3. Joey Savatgy
4. Austin Forkner
5. Justin Hill

Sist men inte minst. Vår svenska SX-stjärna Fredrik Norén kommer att komma till start i 450-klassen när han återhämtat sig från senaste skadan där han i detta nu rehabiliterar efter ett nyckelbensbrott som skedde under en träning innan jul. Vi håller tummarna för att Fredrik hinner bli 100% redo och att han gör sin livs bästa SX-säsong.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (11)

Webmaster - Niklas

Det gick lite väl fort när jag skrev. Var min första artikel på tre månader så är lite ringrostig, men det kommer ;)

Kalle Kula

Fem fel i första stycket. Hade du c i svenska?

Specialisten

3 första tippar jag Johan. Forkner låg stenad i sjukhussäng på instagram några veckor sedan. Plats! Gå och lägg dig i korgen.....

Marcus

I ena meningen skriver du att Anderson, Bagget och Webb mycket väl kan knipa titeln men i några meningar senare skriver du att dessa tre inte är några titelkandidater. Hur menar du egentligen Niklas?

Johan

Kul att specialisten som kan allt inte har koll på att Forkner är skadad och ska köra East, dax att byta namn kanske?

Specialisten

1 Tomac 2 Musquin 3 Anderson. Roczen kommer vara idiotsnabb men tror inte hans arm kommer hålla hela säsongen eller så studsar han på pallen. Hoppas jag får fel. Division 2 håller jag med Nicke. Detta är facit att ta till banken. ????

Räkan

1. Roczen 450 1. Cianciarulo 250 Wildcrad martin davalos.

Christofer

Forkner är skadad, skall köra est....

Frippe

Tror Austin forkner hade varit grym i år om han inte börjat året med en skada, kan bli tufft

Johan

Enligt hans egna Instagram så har Norén gått ut med att han ska köra 450 med start i deltävling 4 eller 5. Så vart har du fått att han ska köra East ifrån?

ae832

Tomac och McElrath tar titlarna!

Reklam | MXGP
Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor
Reklam | AGM Shop