Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

Vem kniper guldet i MX-Women

Nedräkningen närmar sig sitt slut och idag är det bara tre dagar kvar tills SM-premiären på den fina sandbanan i Saxtorp, Landskrona.

Wallsten har startar veckan med försnack inför SM-premiären och givetvis måste jag göra likaså. Nu är det nära tills grinden ska falla i årets första deltävling. Och jag gör som Wallsten och startar givetvis med MX-Women, som till denna säsong har bytt namn ifrån MX-Girls.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

När detta skrivs är det 23st anmälda till premiären där 20st går till final, inte många som ska slås ut med andra ord. Nytt för denna säsong i klassen är att man måste få starttillstånd från Svemo för att få delta och efter observationstävlingen under Vårsatsningen i Veinge för en dryg vecka sedan så publicerade Svemo i dagarna en lista på godkända förare där hela 67st förare är godkända, men trots det är det aningen glest i startlistan till premiären vilket tyvärr är tråkigt att se.

Denna säsong tror jag vi kommer få se en repris av föregående år, en hård fight mellan Natalie Kane och Emelie Dahl som kommer att kriga för guldet. Strax bakom tror jag vi kommer få se mycket av Sandra Karlsson som mycket väl kan vara med och utmana duon.

Förra årets nykomling Mathilda Huss öppnade upp säsongen starkt med en överlägsen dubbelseger under Vårsatsningen i Veinge för en dryg vecka sedan och det ska bli spännande om hon tagit ytterligare ett kliv närmare toppen.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Och som Wallsten redan har nämnt och som givetvis måste tas upp är att vi kommer att sakna bland annat Sara Pettersson och Amanda Bergkvist. Annars är det svårt på förhand att se vilka förare som kan ta sig in bland topp fem, men är det någon jag vill lyfta ett varningsfinger för så är det Ida Djärf Björklund som jag tror har tagit ett steg närmare men vi har även några underhuggare som Olivia Roxtorp, Josefin Larsson, Felicia Loo med fler.

Svenssons topp fem 2018:

1 Emelie Dahl
2 Natalie Kane
3 Sandra Karlsson
4 Mathilda Huss
5 Ida Djärf Björklund

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (1)

Thegram

Sandra Karlsson har tyvärr en knäskada och beräknar att vara borta hela säsongen enligt ett inlägg från hon själv på Instagram. :/

Reklam | AGM Shop
Reklam | MXGP
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM