Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

Värmebölja under MXSM i Linköping

Den tredje deltävlingen av MXSM ska denna helg avgöras hos Linköping MS och vi finns givetvis på plats för att bevaka detta under hela helgen.

Lördagen här har hittills bestått av träningar och tidskval innan det var dags för lunchpaus. Solen värmer på extremt bra och det tar verkligen hårt på orken. Så det blir nog den största utmaningen för förarna idag, gäller att få i sig bra med vätska. Och det gäller även för oss på sidan av banan.

Anton Gole - Foto: Niklas Svensson

Ser redan nu att VIP-läktarna börjas fyllas på ordentligt, vore ju riktigt kul om det blev en bra publikström hit till Linköping Motorstadium nu när dom satsat så enormt mycket på denna helg. Det krockar dock med ett annat stort event i Linköping men förhoppningsvis väljer man en dag på racingbanan.

Ska vi titta på listorna från förmiddagens tidskval så ser vi att det är otroligt tight i tiderna. I 125cc U17-klassen var Max Pålsson snabbast i grupp A, halvsekunden före Liam Hanström och SM-ledaren Arvid Lüning. I grupp B knep Axel Gustafsson förstaplatsen med snabbaste tid före Emil Jönrup och Axel Semb.

Tom Söderström - Foto: Niklas Svensson

I MX-women ser det ut på förhand som det kommer bli en promenadseger för Natalie Kane, när varken Sara Andersen eller någon av de andra toppförarna är med som är skadade. Hon satte naturligtvis snabbaste varvtid men faktiskt så tycker jag att Matilda Huss steppat upp en del till denna helg och hon var tvåa med drygt 3.5 sekunder långsammare varvtid.

I MX2-klassens första grupp så satte Holländaren Nick Kouwenberg snabbaste tid. Halvsekunden före Danne Karlsson som sedan följdes åt tätt av Ken Bengtsson, Tom Söderström och David Kadestam. Kul att se ”Tompa” Söderström tillbaka som denna säsong sitter på en 250 tvåtakt.

Jeff Oxelmark - Foto: Niklas Svensson

I grupp B såg det först ut som om hemmaföraren Hampus Kahrle skulle knipa förstaplatsen men på slutet lyckades Pontus Jönsson sätta ett kanonvarv och knep förstaplatsen före Kahrle och Mathias Jorgensen från Danmark. På fjärdeplats hade vi Anton Gole som nu är tillbaka igen och förhoppningsvis håller handen bättre denna gång.

När detta skrivs håller sista MX1-gruppen på att köras men i grupp A så satte Filip Bengtsson snabbaste varvtid, drygt 1.8 sekunder före Nichlas Bjerregaard från Danmark.

Kul att se att Anton Wallin är tillbaka igen, en frisk fläkt som varit saknad i klassen. Även kul att se Johan Carlsson från Västerås med i SM-sammanhang igen och där gick det faktiskt undan och det blev en sjätteplats tillslut.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | AGM Shop
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM
Reklam | MXGP