Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Upp som en sol…

… ned som en pannkaka. Sverige hade vittring på medalj i lag-EM. Istället blev det platt fall efter en hel del stolpe ut.

– Noel Nilsson gick inte riktigt att känna igen i det först racet och noterades för ett par vurpor. När han väl levererade i det andra heatet, ja då vurpade Max Pålsson och bröt nyckelbenet, meddelar Tommy Allansson från MX-sektionen.

Isak Gifting - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Stolpe ut var det även bland de stora grabbarna som inledde riktigt bra.
– Att Ken Bengtsson skulle vara med därframme trodde vi, men att Isak Gifting skulle köra så bra som han gjorde var en liten överraskning, säger Tommy Allansson som räknade in svenskduon som fyra och femma i mål.

Dessvärre var inte lyckan med det svenska laget i det andra heatet.
– Isak fick sig en tryckare redan på det första varvet, gick i backen och tvingades utgå med en skadad handled. Den lindades och Isak själv trodde inte att något var brutet utan att det bara handlar om en kraftig stukning, säger Tommy Allansson.

Ken Bengtsson - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Ken Bengtsson hade inget bra andra race heller. I allt gruff på första varvet hamnade han utanför banan vid en situation och blev ståendes ett varv innan han fick loss sin hoj.
– Sedan körde han grymt fort, men då var han redan ett varv efter täten, hälsar Tommy Allansson och tillägger att Sverige fick en hedersam sjundeplats totalt.

Även tjejerna körde sitt lag-VM på samma plats. Emelie Dahl och Frida Östlund representerade Sverige.
– De blev femma totalt. Inte så mycket att säga om. Nationerna framför Sverige var bättre och Nederländerna som vann var överlägsna, meddelar Tommy Allansson.

Emelie Dahl - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Svenskarnas resultat:

Max Pålsson (85cc): 5-DNF
Noel Nilsson (85cc): 18-6
Isak Gifting (125cc): 5-DNF
Ken Bengtsson (MX2): 4-20
Emelie Dahl (Women): 6-6
Frida Östlund (Women): 12-12

Kommentarer (3)

Ck

Låter som någon på aftonbladet som skriver.......

Micke

Tycker också att artikeln osar dålig attityd..

Skit förbannad!

Vadå upp som en sol... ner som en pannkaka? Skriver man så?? Tycker dom körde bra!! Man kan inte ha flyt varje gång.. förresten så körde väl ändå emelie Dahl riktigt bra?? Att frida Östlund inte hade flyt just denna helg... så vet vi alla att våra svenska förare är Riktigt duktiga!!

Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor
Reklam | MxInAction
Reklam | IDE Travel AB