Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Underhållning i MxGirls – MXSM Uppsala

Nu har precis MxGirls avverkat sin första final här i Uppsala och det blev en sevärd sådan där två förare bjöd publiken en nagelbitare att följa.

Tight racing mellan Emelie Dahl #555 och Natalie Kane #44 - Foto: Niklas Svensson

Frida Östlund kom först in till startkurvan men gjorde en sämre kurva och lät Genette Våge smita förbi för att knipa ”FoxHead Holeshot Award”. Och ledningen fick Våge bara hålla i ett par kurvor innan Emelie Dahl lyckades smita förbi.

Fjolårets mästarinna Natalie Kane var ut runt 4-5 i starten men jobbade sig snabbt upp bakom Våge, tog sig förbi men Våge gav tillbaka. Men tillslut kunde Kane överta andraplatsen och satte siktet på Emelie Dahl i ledningen.

Frida Östlund #227 snabbast in men bromsa på sig och lät Genette Våge #811 smita förbi på innern - Foto: Niklas Svensson

Och något varv senare var Kane ikapp. En katt och råtta lek startades mellan de två och det var stundtals närkontakt. Mot slutet blev det något tufft när varvningarna startade dugga tätt och Kane tappade lite väl mycket för att känna att hon hade kontakt.

Så sista varvet slog Kane av på tempot och Emelie Dahl kunde andas ut sista varvet mot mål som segrare i det första heatet. Bakom duon var det också en bra fight mellan Sandra Karlsson och Genette Våge.

Foto: Niklas Svensson

Själv missade jag vad som hände när jag höll blickarna mot fighten mellan Dahl och Kane, men Sandra som höll tredjeplatsen gjorde ett misstag och tappade en placering vilket ledde till att Våge knep tredjeplatsen.

Lite längre bak så imponerade Matilda Huss med en ny stark körning, sin livs andra SM-deltävling och i mål som sjua i det första heatet. Tuff inledning hade dock Sara Pettersson som gick omkull i starten och var långt ifrån sista när hon kom igång, men lyckades kämpa sig i mål som 11a före Ebba Wahlstedt.

Sandra Karlsson - Foto: Niklas Svensson

Kommentarer (1)

HMP Entreprenad Ab

Grymt kört Emelie

Reklam | IDE Travel AB
Reklam | MxInAction
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM