Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Underhållande förmiddag i Uppsala

Nu har vi hunnit runda av de två första finalerna av MX2 och MX1 här på förmiddagen i Uppsala och det har varit två fartfyllda race med fina körningar.

Foto: Niklas Svensson

I MX2-klassen blev det en ny seger för Gole, även om han fick jobba väldigt hårt för den. Gole höll även på att få hela anläggningen att sätta tungan i halsen när han fick en riktigt snedträff i uppgången på en platå, men lyckligtvis lyckades han undgå att krascha på något underligt vis.

Nick Kouwenberg fanns hela tiden med i bakhjulet och var stundtals uppe och stötte i bakhjulet, men fick ge med sig på slutet. Trea i mål blev Jesper Jönsson före Danne Karlsson som tog starten.

Foto: Niklas Svensson

Stolpe ut för William Andersson som körde imponerande snyggt på en 4-5e plats när kedjan gick av. Stark körning visades från Robert Kvarnström som rullade in i mål som sexa före Mathias Gryning från Danmark.

I MX1-klassen klippte Pontus Jönsson starten men fick snabbt se sig passerad av Nikolaj Larsen, svarade direkt men fick nästan direkt se sig passerad igen.

Nikolaj Larsen - Foto: Niklas Svensson

Anton Wallin var stark inledningsvis och körde ikapp och om Pontus Jönsson och höll andraplatsen ett tag innan krafterna såg ut att tryta, vilket slutade med en sjätteplats.

Ken Bengtsson startade lite längre bak men lyckades mot slutet leta sig upp på en andraplats och på det sista varvet var han faktiskt ikapp Nikolaj, gjorde en satsning i sista kurvan men föll tyvärr. Han lyckades nog behålla andraplatsen i mål medan Pontus Jönsson säkrade tredje före Oskar Olsson och Eddie Hjortmarker.

Tom Söderström - Foto: Niklas Svensson

Men det som var mest sevärt i denna final var Tom Söderström, omkull i andra startkurvan och var totalt sist iväg som 40e man, men arbetade sig starkt och säkert upp till en slutlig sjundeplats i mål.

Turen vill inte vända för Västerås föraren Viktor Björklund som var omkull vid minst två tillfällen, den ena något tuffare än den andra och bröt sedan heatet. Vi får hoppas att turen snart vänder, för Viktor är givetvis en utmanare till förarna i toppen.

Kommentarer (2)

Niklas Svensson [ADMIN]

Korrigerat nu, nian ligger för nära sexan på tangentbordet :P...

Emil

Det står i resultatlistorn att att Anton Wallin blev 6a

Reklam | MxInAction
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM
Reklam | IDE Travel AB