Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Uddevalla VM inställt 2018

BMK Uddevalla har idag tagit beslut om att stryka sig ifrån 2018 års VM kalender!

Pressrelease:

Ingen VM Motocross i Uddevalla!

Sedan VM:et i augusti har förhandlingar pågått med Youthstream och Uddevalla Kommun. Med Youthstream är vi helt överens om hur kontraktet skulle se ut de tre närmaste åren, samarbetet som vi genom åren haft med Youthstream har som vanligt fungerat mycket bra.

Foto: MxCarro

Vi har dock fått besked ifrån Uddevalla kommun att man drar ner på det ekonomiska stöd som vi tidigare har fått, mellan 50-60% beroende på vilken av de två sista tävlingarna man räknar.

Detta har tvingat oss att tagit beslutet att inte skriva något nytt kontrakt för att inte äventyra klubbens verksamhet.

Vi i BMK Uddevalla tycker att Uddevallas största återkommande och Skandinaviens enda VM motocross arrangemang är viktigt inte bara för oss utan även många andra, bl.a. besöksnäringen får ett stort tillskott och Uddevalla sätts på kartan.

BMK Uddevalla

http://www.mxgp.com/news/2018-mxgp-sweden-cancellation

Kommentarer (32)

Seb

Det är andra gången kommunen sviker! Nu får de vara nog! Jag har besökt sveriges grand prix sedan året 1999 eller 1998?! Västerås, Tibro & Uddevalla (Född 1994) jag har inte missat ett ända vm sedan dess! Först vill jag skicka en rejäl jävla känga till youthstream! De ska kosta så förbannat för få till en sån jävla ”fin” image kring motocross vm! Annat var de då Smets & everts var

Rmz250

Jag tycker det är för jävligt som Uddevalla bo och mx intresserad/förare! Visst ska klubben klara av detta utan 1 000 000 från kommunen, som någon tidigare skrev så borde dem kunna starta ett ab som sköter tävlings sektionen och bara riskera en liten förlust men är det ev så att Youtstream kräver ett visst kapital för att få arrangemanget?

Jens

Men det ligger nåt i det James säger man kan göra det mycket bättre.

sebbe

Helt klart är det inte klubbens avsikt att ställa in tävlingen, det finns helt klart ett risk moment så inte garanterades och då väljer man att lägga ner. Hade det funnits et stöd från Svemo, kommun och andra riks intressen för motorsport så hade det genomförts, sverige är en liten marknad, kolla på anderstorp öde.. sorry boys motorsport är dött.. Själv är jag MX Lover ( MX stockholm alltså)

Jens

Håller med James! Eller leta efter en investerare. Men dom miljonerna som all publik ger låt oss säga 12 - 12 miljoner med drygt 20.000 åskådare vart tar dom vägen??

James

Nu är jag inte expert på organisation och detta är inte ett klagåmål. Med det sagt undrar jag varför inte BMK Uddelvalla bildar ett aktiebolag som sköter VM-delen? Givetvis kan inte en styrelse av ideellt arbetande personer riskera sina egna pengar för en tävling. Dock måste BMK Uddevalla ha kapital nog att bolagisera denna verksamhet. Riskerna mot klubben försvinner, det kan skötas (mer) affärsmässigt och skulle det mot förmodan gå dåligt så riskerar man startkapitalet, inte hela föreningen.

Janos

Hur som helst med finansieringar hit och dit, inget mera VM på en överskådlig tid samt att man skämmer ut sig, blir inte direkt lättare att skriva nya kontrakt i framtiden med gpen som får ställas in.

Nelson

Om man går in och tittar på kommunens hemsida, söker på årsredovisning. Kommunen omsätter 982 mkr, vinst på 138 mkr, fritidsnämnden hade en budget på 16 mkr, förbrukade 9 mille, 7 mille kvar!!!!!! Klubben sitter fast I något avtal med tystnadsplikt, yppar de något negativt om Youtstream i massmedia blir det miljoner I skadestånd vilket medför att man väljer kommunen som syndabock, bara en tanke för något lurt är det.

Pelle

Klubben har ett ansvar gentemot sina medlemmar, att fortsätta finnas till efter 92 år som klubb men skylla på kommunen är riktigt lågt. Annat som ligger bakom. För kommunen är det fickpengar, omsätter hundratals miljoner för att driva runt den årligen. Tvinga exempelvis fotbollsklubbarna i kommunen att klippa sina egna planer så har kommunen pengar till GP.

Pontus

Hej Pontus. Har fått svar ifrån Ingemar Samuelsson som skriver: Det är BMK Uddevalla som beslutat att inte söka för 2018. ”Kommunen är en av flera sponsorer för arrangemanget. Om ekonomin inte räcker till för att genomföra tävlingarna, då beror det inte på en finansiär utan på att intäkterna inte räcker till totalt. När avtalet för 2015-17 skrevs då ökade kostnaderna kraftigt vilket riskerade att fälla klubbens ekonomi. Då ökade kommunen tillfälligt stödet för att inte klubbens övriga verksamhet skulle drabbas.” Med vänliga hälsningar Viktoria Kontaktcenter

Micke Strandbergh.

Klart dom får in andra sponsorer, men det känns ju som 90% av all reklam runt banan är det som Youthstream har med sig. Kan väl inte tänka mig att BMK får ta del av det, även programmet är det ju mest reklam från Youthstream . Är väl svårt och få in stora huvudsponsorer som kan bidra med resterande summa men borde väl inte va omöjligt med en grym marknadsföring. Säger inte att BMK gjort ett dåligt jobb där , men allt kan göras bättre än tidigare även om det är tufft. Man hoppas ju att det ska lösas så vi får uppleva VM Motocross på Glimmingen igen eller om det finns andra klubbar med stora finansiärer som kan lösa det så vi får VM deltävlingar framöver.

Hasse Grus

Läs artikel på "sverigesradio/vast" om varför kommunen inte vill gå med 1miljon i bidrag. De vill bara ge en halv miljon. Men frågan är väl ändå varför nordens största motocross-arrangemang med 20 000 åskådare inte går ihop? Med entrébiljett, försäljning av program och kiosker, camping osv borde detta inbringa i runda slängar 8 miljoner lågt räknat. Lägg därtill att de har väl fler sponsorer och annonsörer. Då förstår jag inte riktigt varför kommunen utmåkas som syndabock som trots allt vill bidra med en halv miljon.

Desmo

Skillnad på hästkrafter, när EM för hästar gästade Göteborg i somras gick de ofattbara 55 miljoner back, det betalar staden själva, men så fick hästsporten Jerringpriset också, grattis!!

Christofer

Bra skrivit specialisten.. Ha Ha

Tänk lite längre

Vem garanterar att det inte spöregnar 1 vecka före samt under helgen? Det dödar intäkterna. Så 25000 vid bra väder och bra förare på listan, visst. Men nedsidan är stor. Sen är kostnaderna inte att föringa.

Eric

Youthstrem ????

Jens

Många betalar 6-700 inträde som jag som brukar gå båda dagarna.

Gringo

20 000 åskådare a 300 kr inträde blir 6 mille. Något rimmar illa.

Mxkied

Specialisten har en poäng av betydelse där!

specialisten

Tycker juförsig Uddevalla ska bära sig själv. Youthstream är för dyr helt enkelt. Sen kan ni ju gissa varför en Svensk kommun drar in på allt som går dras in på. Öppna era hjärtan. Har ni inte förstått att hetaste nya sporten för våra kära svenska ungdomar heter Carfire....

2-stroke

Riktigt tråkigt !! :( rykten säger att det går löst på ca 3 milj sek som BMK får betala till youthstream, som ska betalas i olika omgångar varav sista betalningen är på söndagen när tävlingen är avslutad....

Micke Strandbergh.

Intressant med en kommentar från kommunen i Uddevalla varför dom inte vill hjälpa BMK. Även en mer tydligare info från BMK vad som behövs för att kunna köra VM framöver.

Janos

Spiken i kistan för flera gpen i Sverige...

Johan

Håller med James cirka 25000 åskådare som betalar entré, campingavgifter, parkering och mycket mer därtill. Ändå ska kommunen gå in med 50-60% (vad den exakta summan är lär vi aldrig få veta) redan där inser man ju att det är någon annan som ska ha hela kakan + lite till bara för att komma dit..... FY FAN

Peter

Visst kul med VM i Sverige, men boka en resa ut i Europa och kolla på VM istället jag lovar att det är roligare bana och bättre stämning,ex valkenswaard eller Italien Frankrike ..

Rickard

Hur fan kan inte de gå ihop? Bullshit...Allvarligt vilken soppa!

H

Som sagt Youthstream dödar sporten...

James

Det väcker ju några intressanta frågor: - Som jag förstått det gick de in som garant förut, utan kstnader om det gick ihop sig för klubben. Här talar de om sänkta bidrag? - Om 25.000 betalande inte räcker så är ju något fel. Youthstream tar så höga anmälningsavgifter att teamen faller ifrån, de har alla inkomster från TV och reklam och dessutom kostar det ett antal miljoner från varje arrangör. Något känns fel här. - Jag förstår att avtalen är hemliga men en intervju med Uddevalla om vad det kostar att arrangera en tävling och vad som krävs för att lösa detta utan kommunens stöd hade varit ett intressant reportage.

Henrik

Om inte Uddevalla går ihop sig, med 25.000 besökare och mer.. Så är väl avgiften för att ha ett mxgp för hög.

Patrik

Tips på vad man kan göra i Uddevalla utan VM? Resa och boende var betalt och klart. Typiskt

quattro

O där försvann sommarens höjdpunkt.

Jens

Egentligen ska ju inte kommunen behövas! Vart är näringslivets stöd? I princip Alla företag i Uddevalla tycker ju detta evenemang är positivt? Så varför ger dom inte mer stöd!

Reklam | KTM
Reklam | IDE Travel AB
Reklam | Forsell Motor
Reklam | MxInAction