Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Tyst minut på önskelistan

För att hedra en av Sveriges största idrottsmän genom tiderna önskar MXInAction en tyst minut vid SM i Varberg och VM i Uddevalla.

Det är inget krav. Det är ett önskemål. MXInAction har som bekant inget med vare sig regelverk eller tidsscheman att göra. Men om vi inte kan arrangera en tyst minut till en av våra största idrottsmän genom tiderna, ja då är det en skymf.

Enligt tämligen färsk statistik uppgår medelåldern i Sverige till 84 år för kvinnor och 80,4 år för män. Vi gör det enkelt för oss och säger i snitt 82 år (kvinnor/män sammanslaget). Bryter vi ned dessa år i minuter handlar det om 43 050 000 minuter under en livslängd. Ni läste rätt, lite drygt 43 miljoner minuter.

En tyst minut i en hyllning till en person som gav oss åratal med glädje är väl det minsta vi kan göra. Snälla Varbergs MK. Snälla BMK Uddevalla. MXInAction ber på sina bara knän. Ge oss möjligheten att en sista gång ta farväl till den fantastiske Håkan ”Carla” Carlqvist. Ge oss en tyst minut.

Fotnot: Motorcykeln på bilden är "Carlas" Husqvarna som han vann 250-VM med 1979. Den finns att skåda på Huskvarnas fabriksmuseum.

Kommentarer (7)

Erik

Det bör vara en tyst minut under hela 2017 på varje motocross tävling i Sverige!

Tommy Allansson Svemo MX Sektion

Ja vid SM i Varberg, RM Classic i Mockfjärd och MX Syd i Limhamn kommer det att hållas en tyst minut för Carla Söndag 10.05. Detta har publicerats både i Sportbladet/Expressen/ S.R/ M.M. Det är förbundets förhoppning andra klubbar som har ett arrangemang denna dag även gör detta. Kan man inte denna dag kan man göra det när det när man har verksamhet på sin bana.

Magnus

Självklart ska han hyllas på tävlingar runt om i världen. Förstår inte Bmk Uddevalla detta så förtjänade inte VM hädanefter.

eva malmgren

ja mins carla med stor glädje en riktig fajter.

PG

Bra initiativ helt rätt! och mer hyllningar till alla våra gamla mästare medans dom lever också! Vi motocrossälskare har dom att tacka för det mesta! är lite sorgligt när man ser en del gamla mästare på sm eller dylkt och dom flesta vet inte vad det är för gubbe..

Han som vet

Kunde inte haft en bättre begäran själv.

Red Rocker

Helt rätt!

Reklam | KTM
Reklam | MxInAction
Reklam | IDE Travel AB
Reklam | Forsell Motor