Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Tung svenskafton i VM

Det blev inte ens en enda poäng trots att sex svenska herrförare var på plats vid deltävlingen i Loket, Tjeckien. Således en tung svenskafton.

Ingen skugga ska falla över 85-förarna Noel Nilsson och Max Pålsson som båda kvalade bra med andra- respektive sjätte tid. Som bekant avbröts första EM85-racet, och det andra ställdes in, på grund av dödsolyckan.

I MX2 gjorde Alvin Östlund ett försök men armbågsskadan han ådrog i samband med ett träningspass tidigare i veckan blev för påtaglig och Kemea Yamahaföraren vek av efter ett par varv i kvalheatet. TM:s fabriksförare Anton Gole kom bara fyra varv i det första MX2-heatet, sedan var det slutkört. Då låg han på 34:e plats. Oskar Olsson (28:a) gjorde ett nytt gästspel för IFly JK Racing Yamaha. Han kämpade i sedvanlig stil tappert men var en och en halvminut från att ta poäng och detsamma gällde för Jonathan Bengtsson (30:e) i MXGP-klassen.

I det andra MX2-racet låg Gole på 20:e och sista poängplats med tre varv kvar då han passerades av tysken Husqvarnaföraren Brian Hsu. I mål var Gole 21:a, knappt fem sekunder bakom holländaren Bas Vaessen som tog sista poängen i heatet. Oskar Olsson blev varvad och 26:a. I MXGP förbättrade sig Jonathan Bengtsson två placering men var återigen runt en och en halv minut från poängplats.

Foto: www.yamaha-racing.com

Kommentarer (1)

Svensson

Förarna gjorde nog så gott dom kunde! Loket är tyvärr inte lik någon svensk bana.

Reklam | IDE Travel AB
Reklam | KTM
Reklam | MxInAction
Reklam | Forsell Motor