Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

Tuff helg för svenskarna i Frankrike

VM & EM-deltävlingarna avverkas på löpande band just nu och denna helg avgjordes den femte deltävlingen av EMX125 på den otroligt fina jordbanan i Saint Jean D-Angely.

Till start fanns fyra svenskar och i första gruppen tog sig SM-ledaren Arvid Lüning sig vidare på en sjätteplats i tidskvalet, 0.006 sekunder före Filip Olsson på en sjundeplats. Leopold Ambjörnsson tog sig dessvärre inte vidare utan fick ta chansen via sista chansen men tyvärr gick det inte där heller. I andra gruppen kunde Emil Jönrup ta sig vidare på en 15e plats.

Lördagens final kördes under fina förhållanden och när målflaggan föll fann vi Lüning som bästa svensk på en nioneplats. Tyvärr blev det inga poäng före Olsson (27a) och Jönrup (32a).

Arvid Lüning - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Under natten till söndag hade himlen öppnat sig kraftigt och detta förvandlade den fina jordbanan till riktigt tung lera. Hör och häpna. Av dom 40st förarna som kom till start så var det endast fem som kom i mål.

Resten placerades i den placering dom hade när dom bröt heatet. Banan bjuder på några uppförs och nedförs backar och det blev en dominoeffekt av förare som vurpade i dessa partier och blev ståendes.

Lüning hade 14-15e platsen men blev även han ståendes med fyra varv kvar att köra, vilket ledde honom ner till en 19e plats i mål. Två placeringar upp på en 17e plats hade vi Filip Olsson medan Jönrup bröt redan efter två varv.

Emil Jönrup - Foto: Niklas Svensson

Det var minst sagt ett sevärt heat där det skiftades placeringar om vartannat. Tror det var 3-4st olika förare som ledde heatet men som antingen föll eller blev ståendes.

I mästerskapet ligger Filip Olsson överst bland svenskarna på en 10e plats. Åtta poäng före Lüning på en 15e plats medan Jönrup lyckats få ihop 22 poäng på en 24e plats och Ambjörnsson på en 26e plats med 19 inkörda EM-poäng.

Tre deltävlingar återstår i mästerskapet. Belgien den 5e augusti, Schweiz den 19e augusti och med finalen i Holland den 16e september.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | MXGP
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM
Reklam | AGM Shop