Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Trio goes south

Dryga månaden kvar och redan nu släpps listan för dem som får köra VM-premiären i Argentina.

Att Youthstream är tidigt ute är förståeligt. Det är en lång och krånlig resa till Argentina. Inte bara att ta med sig crossbussen, om man säger så. Tre svenskar är uppsatta på listan, något som gläder. Att det sedan är 33 (MX2) respektive 34 förare på listan (MXGP) kan man väl säga vad man vill om. Den brittiska GP-fotografen Alex Hodgkinson sa till mig vid ett tillfälle: ”Ni svenskar är de enda jag känner som tjafsar om full grind, övriga pratar om att de vill se de bästa förarna tävla”. Bra poäng där. Om de sista fem ändå bara är utfyllnad, ja då kan vi nog vara utan dem – som här i Argentina. En Guillermo, Horacio eller Ernesto ytterligare kan vi nog vara utan. Framförallt om de blir varvade två gånger.

Tillbaka till svenskarna. Jonathan Bengtsson (MXGP), Alvin Östlund (MX2) och Anton Gole (MX2) är med. Bra där. De två sistnämnda har en 14:e och en 22:a plats att försvara. Nej, förresten. Tar tillbaka försvara. Kan knappast tro att de vill försvara dessa placeringar. Nope, de vill förbättra dem, annat vore märkligt. När det gäller JB börjar han om på ruta 1 igen. Inga poäng ifjol, ny möjlighet i år och kanske enklare att plocka någon pinne om han även kör deltävlingarna utanför Europa. Tittar som snabbast till startlistan för MXGP-klassen. Det finns 26 förare som blir svåra att lägga på rygg, 22 av dem förbannat svåra. Tuff uppgift ändå med andra ord.

När det gäller Östlund och Gole så har en handfull förare framför dem i fjolårstabellen försvunnit av olika anledningar (läs flyttat till MXGP/skador). Vad som gäller Benoit Paturel sätter vi ett frågetecken för. Han fanns inte med alls.

Foto: Husqvarna/JP Acevedo (T. Covington skriver autografer i Argentina)

Kommentarer (2)

Stefan Qwick

Ämnet full grind i MXGP tycker jag är mera hett på amerikanska MX forum än på svenska MX forum.

Honda

Har ställt frågan förr...vem är denna Jonathan Bengtsson som kämpar på bra i VM cirkusen? Följer crossen via er fantastiska sida, dock så finns det inget om JB Lycka till alla i Argentina

Reklam | IDE Travel AB
Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor
Reklam | MxInAction