Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

Tre raka av Fillibang

Efter några år ute på internationellt tävlande och med några skadebekymmer så var nu Filip Bengtsson tillbaka för tävlande på svensk mark igen. Det slutade med tre raka segrar i premiären.

Filip Bengtsson - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Lördagens först final blev något stressig för Filip ”Fillibang” Bengtsson som gick omkull på det första varvet. Men sedan blev det åka av och han knep årets första seger i MX1-klassen med drygt två sekunder före Jesper Jönsson och Oskar Olsson.

Startkanonen Jimmy Wicksell knep samtliga tre MxInAction Holeshot Award och ledde de första varvet i samtliga finaler och imponerade stort mot sina placeringar som fyra-trea-trea. Det ledde tyvärr inte till en pallplats totalt men en fin fjärdeplats i SM-premiären och en bra start i sin nya klass från bytet i MX2-klassen till MX1-klassen.

Jesper Jönsson - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Filip Bengtsson var annars ganska så överlägsen denna helg mot sina tre raka SM-segrar. Filip gjorde en något sämre start i sista finalen men det tog inte många varv innan han övertog ledningen som hölls av Oskar Olsson, som slutade tvåa i sista finalen efter placeringarna trea-fyra i finalerna innan.

Jesper Jönsson visade på bra fart hela helgen även om det inte räckte fram till Fillibang. Sista finalen gick Jesper omkull efter start och fick starta om längst ner i fältet. Sedan blev det åka av, hela vägen upp till en slutlig fjärdeplats i mål vilket räckte för att knipa andraplatsen totalt före Oskar Olsson.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Avrundade topp fem gjorde Emil Berggren via placeringarna sexa-åtta-sexa och därefter följde Rasmus Sjöberg, Eddie Hjortmarker och Tom Johnsson.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (2)

Webmaster - Niklas

Självklart har jag pratat med förare men inte alls så mkt som jag ville då Holeshotgrejen tog all min tid när de var finaler. Men de kommer att komma några separata artiklar.

Thomas N

Hej Niklas. Ser inte att någon förare utrycker sig om någon i nån av klasserna. Har ni inte pratat med någon förare under hela helgen?

Reklam | MXGP
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM
Reklam | AGM Shop