Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

Torsk i tanken stoppade en succé

Årets MXGP-arrangemang i Holländska Valkenswaard är nu över och det var en ruggigt kall sådan. Temperaturen höll sig runt nollan och vädret skiftades mellan snö, regn och starka kalla vindar.

Varenda förare som intervjuades i LIVE-sändningen stod och skakade samt klagade på kylan. Och med en sandbana som var ordentligt vattnad av all nederbörd gjorde det inte enklare för förarna. Man var väll inte direkt avundsjuk när man satt hemma i en varm soffa och följde detta live via mxgp-tv.com.

Filip Bengtsson - Foto: John Oostvogels

För Sveriges del kunde det ha blivit en större succé än vad det slutligen blev. Hatten av till Filip Olsson som dundrade in på en andraplats i EMX125cc klassen i söndagens final vilket ledde honom upp på prispallen som tvåa totalt.

Om vi börjar med MXGP-klassen så hade JWR Yamaha Racing föraren Filip Bengtsson något riktigt imponerande på gång i söndagens första final. Ut runt 15-16e i starten men avancerade under heatets gång upp till en 11e plats med förare som Max Nagl, Arminas Jasikonis, Kevin Strijbos med många fler bakom sig som inte hade så mycket att säga till om när Filip for fram.

Foto: JWR

Men på sista varvet sker det som inte får ske. Torsk i tanken. Inte en enda liten centiliter fanns kvar i tanken. Vips så försvann succén med en kastvind.

Pratade idag (tisdag) med teamchefen Johan Westermark, som för övrigt satsar stort denna säsong med en ny trailer och allt vad där hör till.

– Vi hade ju givetvis tankat cykeln inför heatet, det var inte så att vi hade fyllt i för lite. Utan det var kylan och den tungkörda banan som gjorde att cykeln drog mer än vanligt. Filip var inte ensam om att få soppatorsk denna helg.

Till andra finalen så hade vi med en PET-flaska med bensin i som vi fyllde på med i tanken efter mastervarvet. Denna gång kom Filip i mål men det var knappt så man såg någonting kvar i tanken efter målgång, trots att vi fyllde upp efter mastervarvet, berättade Johan som givetvis tyckte synd om Filip med missödet i första finalen efter en fantastisk körning.

I övrigt så fanns Jonathan Bengtsson med till start men bröt första heatet med 6 varv kvar att köra och kom aldrig ut till start i det andra heatet.

Alvin Östlund - Foto: John Oostvogels

För Alvin Östlund i MX2-klassen blev det tyvärr en helg med stolpe ut, trots bra framfart så blev det ynka två poäng med från Holland. I första heatet startade Alvin suveränt bra och jag räknade honom som 7-8a ut på det första varvet. Halkade ner några placeringar men låg sedan stabilt runt 11-13e plats men tvingades sedan in i depån efter problem med glasögonen. Och med tanke på hur banan såg ut så kan jag förstå att det var viktigt att ha fungerande glasögon och inte köra utan, det kan skada mer än att försöka rädda en 13e plats.

Efter det var Alvin ut runt 24-25a men avancerade slutligen upp till en 19e plats i mål. Men i andra heatet kom Alvin ut starkt och avancerade i första halvan från en 17e plats till en 10e plats men med två varv kvar att köra blev det problem med maskinen och Alvin tvingades kasta in handduken.

Alvin Östlund - Foto: John Oostvogels

Så det är bara för Alvin att bita i det sura äpplet och komma igen redan nu till helgen när det är dags för Red Sand i Spanien. Det som trots allt är kul att se är att Alvin verkligen hänger med fartmässigt, men skulle behöva vässa upp armbågarna lite vassare under det första varvet. Får man en bra start runt 6-7a så får man inte vara 11–13 efter det andra.

Det gäller att hugga tag hårt det första varvet så att fältet hinner sättas på plats. Men givetvis alltid lätt att sitta här och skriva det bakom ett tangentbord, men tror bara att Alvin skulle lätt kunna vara en stadig topp 10-placerare om han filade lite på den punkten, för farten har han och utan tvekan orken.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (4)

Greger

Herlings kör alltid med extra stor tank.

Fredric

Tack för svar Pelle. Tror att man kan trycka en tank med tryckluft oxå, för att få den att expandera lite. Om den är i plast vill säga.

Pelle

Såg några som körde med större tank än orginal. Antingen plast eller hemmasvetsad.

Fredric

Vad var det för maskinproblem Alvin råkade ut för? Hur gjorde andra team för att säkerställa att bensinen räckte?

Reklam | MXGP
Reklam | Forsell Motor
Reklam | AGM Shop
Reklam | KTM