Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

Topp 10 för Östlund

Det blev årets första topp 10-placering, på europeisk VM-mark, för Alvin Östlund i helgen. Dessutom kopierade han säsongsbästaresultatet med 19 VM-poäng i en och samma deltävling.

– Jag gjorde ingen bra kvallördag. Körde helt enkelt inte tillräckligt fort vare sig på tidsträningen eller vid kvalheatet. Jag var bara 19:e man och fick därmed inte det bästa startspåret, berättar Östlund.

Bättre fart hade han dock under söndagens båda race då poängen skulle delas ut.

– Framförallt är jag nöjd med det andra heatet då jag gjorde en bättre start. På det hela taget var det annars ett ganska odramatiskt heat. Det kändes som att jag hade samma förare framför mig under hela resan, säger Östlund som förmodligen syftar på heatnian Brian Bogers.

Foto: Motoxpics.be - John Oostvogels

Några känningar av axelskadan har han inte längre. Rehabiliteringsträningen pågår fortfarande, men som sagt – ingen smärta när han kör.

– Jag känner själv att det börjar gå bättre och bättre, säger Östlund.

När MxInAction ändå hade Östlund på tråden (han var på väg till ett hotell i Lettland och flyger hem till bostaden i Belgien under måndagen) passade vi på att fråga vad han tar sig för när SM pågår som bäst i Sverige.

– Då tränar jag istället. När jag gick på MX-gymnasiet i Tibro hade jag en cykel hemma som jag tränade och tävlade med men det har jag inte längre, nu finns allt med teamet i Belgien. Vi tränar tillsammans, både motocross och fys, så jag får bästa möjliga sparring, hälsar Östlund som nu parkerar på 18:e plats i MX2-VM, två poäng bakom britten Ben Watson.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | Forsell Motor
Reklam | MXGP
Reklam | KTM
Reklam | AGM Shop