Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

”Tog i för kung och fosterland”

En förare hade något extra att fira under hemresan från SM i Ulricehamn. Oskar Olsson kammande nämligen hem sin första vinst i ett SM-heat.

Det sistnämnda skulle dock kunnat ha bli hett omdiskuterat då Oskar Olsson faktiskt rullade i mål som tvåa bakom suveränen Ken Bengtsson. Den sistnämnde flyttades dock bakåt tio placeringar i resultatlistan efter att ha kört på fel sida om en banmarkering i startsvängen efter en kraschincident.

-En vinst är alltid en vinst men jag hade nog jublat mer om jag hade rullat i mål först av alla. Nu blev det liksom en vinst i efterhand, förklarar Oskar Olsson.

På försäsongen målade han upp bilden för MXInAction. Det är SM-guldet han är ute efter – ingenting annat. Av den anledningen är han inte helt tillfreds med att ligga trea i tabellen. Men han vet också att säsongen är lång och hans jämna resultat (3-5-6-4-6-3-5-1) så här långt kan komma att bli oerhört viktiga i slutet av säsongen

-När jag såg klockan i det sista heatet och förstod att det var tre varv kvar satte jag allt på ett kort och tog i för kung och fosterland. Jag är så trött på att ligga och bevaka placeringar, nu ville jag jaga i fatt Pontus (Jönsson) och Nikolaj (Larsen) och jag gav verkligen allt, säger Oskar Olsson vars satsning höll.

Han körde ikapp dem båda och tog sig förbi. Spurten på slutet betyder även en hel del mentalt för honom. I och med den nästan vildsinta satsningen vet han att han kan och att han orkar.

-Jag var trött redan innan jag gav allt de tre sista varven. Ett bevis på att det finns mer att hämta. Det här var min första SM-heatvinst, men inte den sista, säger Oskar Olsson.

För att lyckas med detta uppdrag är han på det klara med att starterna måste bli bättre.

-Jag vet inte vad jag håller på med i starterna just nu, jag är helt kass. Måste kanske slå en signal till Fredde (Werner) och få goda råd, säger Oskar Olsson en smula självkritiskt.

Nästa gång det är dags för SM stundar ytterligare en sandbana. Denna gång i Årsunda, nästkommande helg.

-Trivs i Årsunda, har varit på pallen där tidigare, avslutar Oskar Olsson med en passning till övriga toppförare.

Foto: www.mxcarro.se

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | KTM
Reklam | MXGP
Reklam | AGM Shop
Reklam | Forsell Motor