Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | MXGP

Tjejerna får European Cup

21-22 maj är det premiär för European Cup för tjejer. Men en klausul hindrar de allra bästa från att få deltaga. Kan det måhända öppna upp för svenska framgångar?

Parterna Youthstream, FIM Europe samt FIM Women in Motorcycling Commision har skapat European Cup för tjejer. Tävlingen kommer att köras i Cieszyn, Polen den 21-22 maj i samband med EM för 65- och 85-kubikare. European Cup är öppet för tjejer/kvinnor med minimumåldern 15 år på antingen en 125-tvåtakt eller en 250-fyrtakt.

Det bör poängteras att European Cup är öppet även för tjejer från andra kontinenter. I regelverket finns det dessutom klausul som omöjliggör start för de tjejer som har varit topp 4 i VM de två senaste säsongerna. Detta innebär att Chiara Fontanesi, Livia Lancelot, Nancy van de Ven, Amandine Verstappen, Meghan Rutledge och Stephanie Laier inte får deltaga.

Foto: Anders Wallsten

– Införandet av European Cup för tjejer är ett stort och viktigt steg i en snabb och stark växande utveckling av tjej-motocross. Vi inom FIM Women in Motorcycling Commision är tacksamma för stödet från FIM Europa och Youthstream som möjliggör detta, säger Svemos Peter Isgren, representant för FIM Women in Motorcycling Commision.

I dagsläget har en dryg handfull svenska tjejer visat intresse att köra European Cup och mer information kommer så fort vi har fått mer kött på benen.

Foto: Anders Wallsten

Reklam | MXSM

Kommentarer (4)

Anders Wallsten

Mera info, bland annat gällande kriterier från Svemo, kommer att läggas upp på MXInAction idag den 4 mars under eftermiddagen/kvällen.

Anders Wallsten

Svar till Fredrik: Utdrag ur FIM Europas motocross/EM-regler, § 01.3.1 Motorcycles and Classes Woman EMX: motorcycles of Cat. I, Group A1, up to 125cc for 2-stroke engines and over 175cc up to 250cc for 4-stroke engine.

Fredrik

Är det inte 144cc 2-takt tillsammans med 250cc 4-takt som det brukar, även i Europa?

Robban

Riktigt roligt att se att det arbetas för tjejerna... Hoppas våra duktiga svenska tjejer ställer upp....

Reklam | MXGP
Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor
Reklam | AGM Shop