Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

The show must go on

Det som inte fick ske hände. Nu kommer avgörandet i AMA-SX att landa vid finalronden i Las Vegas. Precis som många hade hoppats på.

Jason Anderson kom med 34 poängs ledning till deltävlingen i Salt Lake City. 14 var kvar när de åkte därifrån. Det blev knappast den kväll som Jason A hade hoppats på. Samtidigt var det väl bra för serien att allt får avgöras i finalronden. I supercross kan allting hända och allt ska väl inte fallera på de två sista deltävlingarna för Jason A, eller?

Som bekant lider han av höjdsjuka. Han flög in sent under fredagen och snabbt hem inte långt efter att de tagit sig i mål. Alla som har vistats vid multihöga berg eller vid vissa huvudstäder på den östra sidan av Sydamerika vet vad det innebär. Det är som migrän i kvadrat. Staden som höll vinter-OS 202 ligger på 1 300 meters höjd. Ingenting jämfört med exempelvis La Paz eller Bogota, men är man känslig så är man känslig. I Jasons fall kunde vi nästan ana att han själv inte riktigt trodde att det skulle bli firande i Salt Lake City.

Han har startat dåligt förr, men grejat biffen. Nu råkade han, i startböjen, köra in i Eli Tomacs fotpinne. Tre ekrar gick åt skogen och han fick snabbt som ögat ta sig till bandepån för att söka hjälp. Där gick det inte riktigt lika fort. Inget F1-stopp om man säger så. Det märkliga var att medan mekanikern såg till att Jason fick ett nytt framhjul, ja då parkerade teamkollegan Dean Wilson bredvid honom med kopplingsbekymmer. Med andra ord en nattsvart afton för Rockstar Energy Husqvarna. När väl Jason A kom ut på banan igen var han varvad. Då fanns det bara en uppgift och det var rädda de poäng som räddas kan. Det bidde en 17:e plats och sex pinnar, att jämföra med Marvin Musquins vinnande 26.

20 poäng tappade och således bara 14 kvar inför Las Vegas. Snabbt räknat innebär det att om Marv även vinner i Vegas så måste Jason A sämst bli åtta för att kunna titulera sig mästare. En niondeplats innebär samma totalsumma, men då vinner Marv tack vare fler deltävlingsvinster. The show must go on…

Foto: Husqvarna US

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (1)

FL

Riktigt pinsamt att dessa”proffsmekaniker” inte kan byta ett framhjul snabbare, såg väldigt amatörmässigt ut. Tror att Jason hade bytt snabbare själv!!

Reklam | MXGP
Reklam | AGM Shop
Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor