Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

Team Sweden siktar på topp 10 i Lag-VM

I helgen avgjordes den sjunde och sista deltävlingen av de Svenska Mästerskapen hos BMK Uddevalla och där vi slutligen fick se Husqvarna föraren Jesper Jönsson köra hem SM-guldet i MX1-klassen.

Detta gjorde även att Jesper nu blev helt klar för att ta platsen bredvid Filip Bengtsson och Alvin Östlund i Team Sweden 2015 som ska skickas ner till Frankrike, Ernée, sista helgen i september.

Förbundskaptenen Jonte Engdahl sa på prisutdelningen att det stora målet är en topp 10 placering och det tycker jag låter som en rimlig och inte allt för omöjlig uppgift att klara av.

Filip Bengtsson, Alvin Östlund och Jesper Jönsson är laddade för Lag-VM - Foto: Niklas Svensson

VI har tre väldigt målmedvetna grabbar med i laget. Tre grabbar som genom åren visat att dom inte viker ner en tum. Dessa tre kommer ge precis allt vad dom har för att försvara de blågula färgerna och med lite tur bör de kunna gå riktigt bra.

Vi alla vet att ett Lag-VM kan sluta hur som helst, för vilket land som helst. Du har bara en chans och det gäller verkligen att ta vara på den. Både Östlund och Bengtsson är bra på att starta vilket verkligen bådar gott.

Jespers stora nackdel under sin karriär har varit just starterna men mot slutet i årets SM-tävlingar har det börjat släppa allt mer. Men istället för att vara bra på att starta så har Jesper en enormt bra egenskap av att kunna köra upp sig genom ett fält och har alltid varit den som kommit starkast på slutet i ett heat och med det sagt tror jag vi har ett riktigt bra lag som vi skickar ner till Frankrike.

Häftig bild från Lag-VM 2005 på Ernée - Foto: Vitalmx.com

Jag själv kommer sätta mig på flyget på fredag morgon klockan 06.30 från Arlanda och landar i Franska Rennes runt klockan 13.40 där jag sedan bilar de sju milen till banan i Ernée, för att få ta del av denna folkfest för tredje året i rad.

Vill ni vara med och stötta Lag-VM laget så finns det fortfarande Team Sweden T-shirts att köpa och det gör ni genom att klicka på följande länk för att få mer information om hur ni köper en tröja, där hela summan går till förarna som ska köra. Köp Lag-VM tröja - Klicka här

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (4)

Danne

MXoN – National Pride Tror de är Andreas Hultman 1,20 in i videon kul köpte hans honda 450 efter mxon har fortfarande skyltarna kvar i garaget.:)

Kim

Ska bli sjukt kul att se Bröderna Jönsson i USA!!

Jens

Det kommer gå kanon lycka till!!!

Everts

Ska bli väldigt spännande att följa svenskarnas framfart. Kör hårt grabbar och lycka till.

Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM
Reklam | AGM Shop
Reklam | MXGP