Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

Team Sweden blev 11a i Lag-VM 2014

Vilken dramatisk avslutning det blev på årets Motocross of Nations här i Kegums när det sista heatet drog iväg.

För våra Svenska förare Fredrik Norén och Filip Bengtsson startade de bra och var ut runt en 15-17e plats båda två. Filip Bengtsson kom igång bra efter ett par varv och började plocka placeringar och låg på en åttondeplats tror jag när han dessvärre går omkull hårt, såg det inget själv men styret var lite krokigt.

Starten i det sista heatet där Chad Reed går omkull hårt bakom Filip Bengtsson som gjorde ett bra utsläpp - Foto: Niklas Svensson

Efter ett depåstopp fortsatte dock Filip att rulla på och kunde ta viktiga poäng genom en 31a plats. Fredrik Norén hade det något tuffare i det andra heatet och rullade i mål på en 17e plats.

Otroligt tråkigt då vi inledningsvis var uppe och nosade på en niondeplats totalt men när vi ändå ser slutresultatet på en 11e plats får vi vara hur nöjda som helst. Målet från lagledningen var en topp 15 placering och det blev bättre än så, slog även resultatet från Lag-VM i Belgien 2012 med en placering.

Fredrik Norén bevisade att han även håller hög nivå bland världseliten i Europa - Foto: Niklas Svensson

Alla de tre förarna Filip Bengtsson, Fredrik Norén och Ken Bengtsson ska ha all heder till dagens insats, dom gjorde allt i sin makt och det finns faktiskt inte något från min synvinkel att klaga på. Alla lag har sina upp och nedgångar en sådan helg men överlag så anser jag att detta är ett stort lyft för Svensk Motocross.

Frankrike visade sig vara det starkaste laget för dagen och kammade hem en överlägsen seger före de regerande mästarna från Belgien. När fem minuter återstod hade vi England på en tredjeplats men med bara några varv kvar att köra bryter Shaun Simpson och därmed gick tredjeplatsen till Team USA.

En del ur Team Swedens medhjälpare i helgen samt Motocross-sektionens Tommy Allansson och Magnus Markenfelt stod och skrek till rösterna försvann - Foto: Niklas Svensson

Nu är det tyvärr dags att packa ihop alla väskor för att börja bege sig till Riga flygplats, för en resa hem till Sverige igen. Jag åker härifrån med ett stort leende och kommer minnas denna dag väldigt länge. Fredrik och Filips första heat var något utöver det vanliga och hela lagledningen har gjort ett ypperligt arbete under helgen med att pusha förarna.

Massor av andra nyheter och fler rapporter kommer under morgondagen men nu måste jag stressa så jag inte missar flyget, återigen ett stort TACK till Er alla besökare som tittat in under dagen!

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (23)

mc

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/motor/article19609213.ab

MB

Bra kämpat Sverige för att vara bäst när det gäller så skall man ha flyt också det hade vi inte i år, jag ser fram emot framtiden vi är på gång , sänder en STORT eloge till alla föräldrar som satsar allt för sina barn.

Emilia

Lite tråkigt att de inte säger något om mxon på sportnyheterna på tv tycker jag. Det är ju ändå ett stort event och de svenska förarna har gjort riktigt bra ifrån sig.

Lasse

Första heatet som Fredrik åkte så var han fruktansvärt hårt pressad hela heatet ända in i mål.Leok å Tomac var på hela tiden.Jag tror han körde ur sig allt då.

kim

Alla i svenska laget körde bra många andra nationer var imponerande.banan var mer lik Lidköping och Ulricehamn och i materialet lite mer lerig sand mycket fäste i. Ken körde mycket bra matcha dom andra mx2 åkarna bra kämpade på grymt trots missödena.topp 10 i Frankrike nästa år för Sverige

Tomas

Grymt kört av alla. Och Filip hade 3 bästa varvtiden i sista heat! bättre än Paulin och Van Horebeek.

GH

Filip behöver inte skämmas. Samma wawe uppför med lång sväng slog ut världsmästaren Cairoli tidigare. Båda visade lag/nationskänsla att efter nästan knockout av smärta ställa upp cykeln och kämpa vidare. Filip vill massor och i högsta VM tempo där framme finns mkt små marginaler. Vi som var där är imponerade! Nästa gång..

Big-D

Emil... Dom åkte sand bana och han fick knappt någon vila alls, kolla hans varvtider och hur han låg till i början och hur han tappade, i USA åker dom hård banor och får mycket mer vila än 30 min emellan heaten, någonting har ju hänt annars för han gick ju aldrig omkull i sitt andra heat?

Anders

Bra kämpat team Sweden!

Emil

Tror nog att Frerik orkar två race utan problem, hur skulle han annars kunna åka så grymt som han har gjort i USA i år!! Grymt kört/kämpat av alla hela helgen:)

Big-D

Var det så att Fredrik inte hade orken för 2 heta på rad och där av en 17:e plats kanske? Det är dock förståeligt då det bara var ca 30 min vila?

peter

nån som har invändningar på de?

peter

All heder åt K.bengtsson! han ska vara grymt nöjd med årets insats! och en god fortsatt utveckling nästa år kan göra riktigt gott! men om nu A.östlund skulle hålla samma utvecklingskurva som tidigare så kan ni nog räkna med topp 5 som målsättning. Fillibang i vm hela året, och noren varm i "topp -8" placeringar i ama nästa år, samt östlund som garanterat kommer göra riktigt bra race i EM.

Robben

Filip & Fredrik körde ju riktigt bra ju! Nästa år skickar vi kanal 5 andra radarpar Morgan och Ola Conny så tror jag vi borde fixa en pallplats!

Frezy

Det var extra kul att titta på lag-VM (i allmänhet) i år trots att flera toppförare saknades. Svenskarna såg ut att ge allt, stort grattis till de starkaste individuella heatplaceringarna på alldeles för många år - en femte och en sjätte plats. De var ju inte alls långt från täten heller, man blir ju knäsvag! Hoppas det gick bra med Fillibang efter den hårde smällen i tredje!

Siffredi

vilken superdag att vara svensk, svenskar som syns i toppen hela helgen!

Henrikmx

Kul att Frankrike vann, då många tyckte att dom tagit ut fel förare!! Härligt Sverige, kul att se att man har killar som kan dra där uppre, Ken tycker jag själv gör det bra trots sina motgångar denna helg... "vi" är på G in i världstoppen

Lasse

Tänk vad ett misstag kan ställa till det.När Fillibang kraschade låg han 8a.Om han kommit i mål bland de 10bästa istället så hade vi haft 71p istället för 92p.72p var vad Italien hade på 5e plats. Men svenskarna var inte ensamma om att ha oflyt.

KTM Ready to race

Motorstv visade Filips krasch. Och all heder åt honom att han ens fortsatte. Blev en hård smäll. Alla tre kan helt klart åka därifrån med huvudet högt. Visst att ett bättre resultat i sista heatet hade inte skadat men alla har gjort en grym tävling

Axel

Vet du något om hur Fille B mår?

elle

vad hände med fillebang i sista han var ju typ sist

Joachim

Jo man fick se hans vurpa på motors och han fick en highsider och slog hårt i backen och verkade ha riktigt ont för han satt ner en stund och verkade lite groggy,synd för det hade kunnat bli riktigt bra om han inte hade crashat och likaså om kens cykel hade hållt men det va ändå grymt bra gjort och både Filip och Fredrik gjorde sjukt bra resultat vilket bådar gott inför framtiden :) tack för riktigt bra rapporter hela helgen som vanligt!

Elias

Filip gick hårt i backen såg ut som att han tappade luften ganska ordentligt

Reklam | Forsell Motor
Reklam | AGM Shop
Reklam | KTM
Reklam | MXGP