Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Team Sweden 2018 – Tre förare uttagna

Imorgon är det den sista anmälningsdagen för de länder som tänkt ställa upp i 2018-års Lag-VM i Motocross och under måndagen blev det klart vilka förare Sverige skickar till Red Bud i USA.

Pressrelease från Svemo.se:

Vi siktar mot toppen i Lag-VM i Motocross

Svemos Styrelse har gett Svemo Motocrossektion förtroendet och ekonomiska medel att ta ut ett lag att representera Sverige i årets Lag-VM Motocross. Förbundskapten Jonte Engdahl har nu valt ut de tre förare som ingår i Team Sweden när Lag-VM avgörs den 6-7 oktober 2018 i Red Bud, USA.

Förberedelserna för Lag-VM tävlingar i USA kräver extra planering, ett arbete som började redan i januari. Motocrosslegendaren Gunnar Lindström, boendes i USA har varit en viktig kugge i detta arbete och stöttat Team Sweden med sin kunskap och kontakter.

Teamet Rock River Power Sports Yamaha ansvarar för maskinmaterial/mekaniker och trailer under tävlingshelgen. När det gäller laget meddelade Fredrik Norén tidigare i år han inte kan deltaga då han skulle rehabilitera sig från sina tidigare skador och familjen väntade sitt första barn.

Anton Gole - Foto: Niklas Svensson

Detta är Team Sweden 2018 med motivering från förbundskapten, Jonte Engdahl:

– Filip Bengtsson MX 1 (450cc) Yamaha
Filip visade fin form vid senaste SM-deltävlingen i Västerås och är i en klass för sig i MX 1-klassen i Sverige, även om han dragit tillbaka sin internationella satsning. Banan i Red Bud passar Filip och med bra starter kan han leverera fina resultat för Team Sweden. Filip representerar Sverige i Lag-VM sammanhang för 7:e gången och är den mest rutinerade i laget.

– Alvin Östlund MX 2 (250cc) Yamaha
Alvin visade sin styrka vid senaste SM-deltävling i Västerås SM och med sin flerårig VM-erfarenhet tror vi mycket på Alvin som deltar i Lag-VM för 4:e gången. Alvin gjorde en stark insats vid 2017:års Lag-VM som gjorde att Sverige slutade på 10e plats, så han vet vad som krävs!

– Anton Gole MX Open (450cc) Yamaha
Anton gjorde en mycket bra insats i VM-deltävlingen i Schweiz i MX2 klassen (250cc). Internationell hårdhet och en satsande förare gör att kortet föll på Anton. Han deltar för andra gången i Lag-VM och kommer då köra i Open-klassen på 450cc-maskin. Med två fina heatsegrar vid Lag SM i Tibro kan han överraska i Lag-VM. Målsättningen vid årets Lag-VM är att försvara den 10:e placeringen från 2017:års Lag-VM.

Jonte Engdahl - Foto: Niklas Svensson

– Vi har fått ihop en trupp som har vårt fulla förtroende, som har erfarenhet och som vi tror mycket på, säger Tommy Allansson Sammankallande Motocrossektionen.

Kontaktuppgifter:
Jonte Engdahl jonte@je68.se
Tommy Allansson 073-9990115, tommy.allansson@svemo.se
Joakim Svensson 070-2836671, joakim.svensson@svemo.se

Kommentarer (23)

Jonas

Tyvärr är denna VM satsning nog att kasta licens pengar i sjön, med Norén & östlund i toppform skulle vi kunna kämpa för en någorlunda hedervärd plats.

Roger

Niklas j! Du har rätt i att listan kan göras lång Men det blir inte mycket utanför Sverige så att säga tyvärr. Ett exempel en stor mx klubb utanför Stockholm hade en städdag. Banan avstängd, det var på en söndag. 6 personer kom varav en nyopererad! Vi som är funktioner och föräldrar och älskar mx vi måste få tillbaka känslan. Ett exempel jag var på hawkstone 1987 VM 250cc. Av dom sex första förarna var 3 svenskar. Jag vill/önskar att vi får tillbaka den jävlar inamman som fanns. Både bland förare och funktionärer och alla som vill hjälpa till. Lycka till i USA och hoppas på motiverade grabbar.

Fredrik Ternvall

Jag hoppas att Niklas J har rätt & att den här generationen kan bli vm förare. Jag hade hoppats på att dom visat lite bättre resultat.

...

Vem är han som sitter och kommenterar MXSM Uppsala på Svemoplay? Är kanske den drygaste och tråkigaste människa jag hört. Sitter och snackar i klyschor hela tiden och om hans motton i livet. För helvete, byt ut honom omgående. Niklas du som har kontakter inom Svemo. Så ett frö i dem som håller i det att man kan koppla in Fredde Flär på livesändningen.

Niklas J

@Fredrik Ternvall Isak Gifting, Tim Edberg, Arvid Luning, Emil jönrup. Listan kan göras ganska lång. Nog tycker jag att vi har talanger som kan bli nåt, utmaningen är oftast övergången till stor bike/vm

Pelle

Lycka till grabbar! En annan sak, lag EM går i Gdansk denna helgen. Nyfiken som jag var går jag in på entrylist för att se vilka svenskar som kör men inte en enda anmäld. Är det förbundet som inte samordnar eller har tävlingen ingen status? Någon som vet?

Fredrik Ternvall

Tyvärr så har vi inte bättre att komma med. Det är nog rätt lag. Jag är ganska orolig för framtiden . Det ser riktigt mörkt ut. Vi kan kanske få fram en bra sandåkare i Filip Olsson. Jag hoppas att jag missat någon talang med tränings vilja.

Niklas J

Jag menar att de som är uttagna är de enda svenskar som plockar mer än 1-2 poäng i ett vm heat(förutom Norén som inte är aktuell).

Johan

Niklas J Gole blev väl 13 i ett vm heat för några veckor sedan och Alvin plockar väl mer än 1-2 poäng allt som oftast, syftar du på stora klassen däremot så kan nog Filip plocka några mer poäng i än 1-2 i vissa heat men där är det nog ingen annan än Norén som stadigt skulle kunna göra det.

Niklas J

Jag tycker att det här är det självklara valet. Finns det nån annan svensk (förutom Norén) som skulle kunna plocka mer än ett eller två poäng i ett vm heat?

Ola

Tycker kanske att varken Gole eller Alvin har kommit upp i sin normala kapacitet efter sina skador...när Gole sen väljer SM istället för VM i Bulgarien och inte kör i Turkiet..????blir man ju lite orolig. Och man kanske inte ska stirra sig blind på hur det går i SM utan även andra tävlingar ( bl.a. internationellt) så visst kan jag förstå ”Hasse”men håller med om att detta är vad vi har just nu och dom kommer att göra sitt bästa! Lycka till Yeamsweden!!

Roger Persson

Lite kuriosa! Svar på nedanstående. När Peter Johansson var ledare så valde han ett år tre st ktm förare och det blev ett jäkla liv! Det har ingen betydelse vilka märken grabbarna har rent ekonomiskt för Svemo, däremot bekvämt när alla tre kör Yamaha!! Tillfällighet eller inte......

Wirre

Robban.Ja blir billigast så.

Robban

Det underlättar ju onekligen att välja 3 förare på samma märke...

Micke Svensson

Blir nog bra. Skall bli kul att se Gole på en 450. Lycka till Sverigelaget.

Peter

Hasse tittar man på sm så har Gole slagit Ken i 6 av 9 heat så helt galen uttagning är det ju inte,och är Alvin i form så är han bättre än båda och han har ju några veckor på sig !!

Roger Persson

Nu har jag mer koll på mx i VM än i Sverige och svenska förare! Jag har bara sett SM i Västerås i år och då kanske Ken Bengtsson borde fått chansen! Ett måste för Alvin är att han kör dom 2 avslutande GP na annars orkar han inte. Jag som är född i slutet av 60talet blev bortskämd med lag VM resultat men det var längesen.....Det här är vad vi har idag och jag önskar grabbarna ett stort lycka till

Hasse

Vart fan e Ken Bengtsson? Slog både Gole och Alvin i Västerås,4toalt i Lommel. Vet inte men åker fortare än Gole och Alvin vart gan som helst, riktigt dålig uttagning

Fredric

Ja det känns helt rätt. Jag hoppas dock att Alvin kör båda återstående VM-deltävlingarna innan han åker till USA. Stort lycka till!

Robocop

Inget att klaga på, bra förare !!!!

Chrille

Nu kan alla haters som har anklagat att JE bara tar ut KTM förare lägga tid på annat att klaga på. Riktigt bra val av förare. Lycka till Team Sweden.

Ola

Den mx-trion bli bra!!

Kim

Bra killar, och tror att de kommer lyckas bra, trodde dock att Jesper Jönsson skulle ta en plats och Alvin va utanför pga sin skada. Men ni kommer göra oss stolta det är vi säkra på Go Sweden

Reklam | KTM
Reklam | MxInAction
Reklam | Forsell Motor
Reklam | IDE Travel AB