Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

Sverige åtta efter första finalen

Inget mer regn har kommit under dagen men nattens och morgonens skur har sagt sitt. Banan är enormt kladdig och det är otroligt chansartat där ute.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

För Sveriges del blev det dock en hyfsad start på dagen. Det inleddes inte på bästa sätt när Filip Bengtsson fick problem med glasögonen direkt efter startkurvan och försökte rädda dom samtidigt som han tappade placering efter placering. Efter några kurvor fanns det inga alternativ kvar förutom att slänga av dom.

Men efter det blev det åka av för Filip Bengtsson som tog sig hela vägen upp till en 19e plats i mitten av heatet. Hälften genom passering och hälften av andra förare som tvingades bryta. Mot slutet tappade Filip tyvärr två placeringar och blev 19e i mål.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Alvin Östlund fick en något bättre start och visade mer vilja inledningsvis i jämförelse med gårdagen. Första halvan av heatet hade Alvin ett grymt bra tempo och tog in sekund efter sekund på Brian Bogers som låg framför på en 13e plats.

Men sista delen av heatet tappade Alvin tempot något och bakom kom fransmannen Christophe Charlier starkt och passerade. Alvin rullade dock i mål på en fin 15e plats.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Sverige ligger nu efter första heatet på en åttondeplats totalt. Idag är det jämnheten som kommer att vinna. Många av topplagen hade minst en förare som gjorde bort sig och ett heat får ju faktiskt räknas bort. Så jag ropar inte glatt ännu över att vi ligger på en åttondeplats efter första heatet.

Vinnare av första heatet blev hemmaföraren Max Anstie men lagsegern gick till Frankrike efter första omgången, följd av Holland och Schweiz.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Men som sagt, många av topplagen hade ett dåligt första heat och får räkna bort detta. Men då gäller det samtidigt att dom gör bra ifrån sig i resterande heat. Kan Sverige fortsätta med en bra jämnhet och ligga runt topp 10-20 så kan vi ha en chans på topp 10. Nu laddar vi om, snart dags för Alvin Östlund igen och första heatet för Fredrik Norén.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM
Reklam | MXGP
Reklam | AGM Shop