Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

Sverige topp 10 i kvalet – Lag VM Red Bud

Då har vi precis avslutat tre spännande kvalheat i årets upplaga av Lag-VM i Red Bud och för Sverige blev det en stor succé med en tiondeplats totalt.

Foto: Svemo/Rasmus Christensen

Filip Bengtsson inledde för Team Sweden i det första kvalheatet och var med bra direkt från start och avslutade superstarkt med en sjundeplats i mål. Övrigt i heatet så lev det en defilering i mål för Antonio Cairoli före Ken Roczen.

Holländaren Jeffrey Herlings gick omkull på eget bevåg i starten och tog med sig Clement Desalle med fler i fallet. Herlings tvingades in i depån direkt och var helt sist när han kom iväg. Det blev sedan en makalös uppkörning till en tredjeplats i mål på bara tjugo minuter.

Foto: Svemo/Rasmus Christensen

Övrigt i heatet startade Eli Tomac runt en sjätteplats men kom inte riktigt någonstans utan låg kvar där bra länge innan cykeln stannade och han tvingades bryta heatet. Clement Desalle gjorde också en stark uppkörning men även hans hoj gav upp och bröt heatet.

I MX2-kvalet var Alvin Östlund ut runt 16-18 plats men avancerade stabilt och snyggt in på en niondeplats i mål. Frankrikes Dylan Ferrandis vann heatet strax före Hunter Lawrence från Australien.

Foto: Svemo/Rasmus Christensen

Inför det sista kvalheatet låg Sverige på en trygg åttondeplats totalt så det var öppet mål i princip för Anton Gole att säkra en finalplats i det sista kvalheatet.

Anton Gole gjorde tyvärr en hemsk start och var bland dom sista ut ur startkurvan men avancerade under heatet stabilt in på en 11e plats i mål och därmed blev Team Sweden placerade på en tiondeplats totalt.

Foto: Svemo/Rasmus Christensen

Stressigt var det för både Team USA och Team Belgien inför sista finalen. Båda lagen låg utanför finalplats inför sista finalen men tack vare Justin Barcia och Jeremy van Horebeeks topp placeringar i sista kvalet så blev det en biljett vidare till söndagens finaler direkt.

Team Puerto Rico med Ryan Sipes, Kevin Windham och Travis Pastrana låg i finalposition inför sista finalen men tyvärr kraschade Travis Pastrana bort sig och dom får pröva lyckan i B-finalen imorgon.

Men vilken stark insats av våra tre svenska förare som verkligen satte den fart som behövdes denna dag. Nu har vi en bra utgångspunkt inför morgondagens finaler där vi går ut som tia på startgrinden.

Foto: Svemo/Rasmus Christensen

Nu avrundar vi för denna dag och ser fram emot morgondagens finaler där den första startar klockan 19.00 svensk tid och som går att se via mxgp-tv.com. Har sätt att en del haft problem med mxgp-tv.com men för egen del har det fungerat felfritt hela kvällen och även med betalning för att se det. Hoppas det funkar bättre för er andra imorgon.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (6)

Lasse

Jag kör också safari.Testar å byter till Chrome ikväll. Nja jag vill gärna kolla direkt kan inte hålla mig

Markus

Min stream strulade när jag körde via Safari, bytte webbläsare till Chrome och då fungerade det helt perfekt. Kan vara värt att testa för er som har problem.

Jo

Lasse,jag brukar kolla på racen precis efter dom kört klart, då slipper man buffer :)

peter

Riktigt bra kört av svenskarna alla tre men otroligt dålig bredd på start fältet efter plats 10 så är det ju ingen höjdar fart, fast det blir ju bättre idag när klasserna slås ihop

Lasse

Ja det är tråkigt att det buffrar hela tiden när man betalt för att se det hela.Vet inte vad man ska göra för att undvika detta.En del verkar inte ha problem medans andra har det

MB

Grattis Team Sweden ???? STORT LYCKA TILL I FINALEN

Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM
Reklam | MXGP
Reklam | AGM Shop