Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

Sverige nia efter omgång två

Dagen skenar vidare här och nu har vi flaggat av dagens andra final här i Matterley Basin, som är ett kallt, blåsigt och lerigt sådant.

För Sveriges del var det kanske inte den starkaste insatsen. Men det är samtidigt så svårt att avgöra nu när det ser ut som det gör där ute. Man behöver otroligt mycket flyt i starten och första varvet för att få sig en bra inledning.

Foto: Niklas Svensson

Men det har vi tyvärr inte haft. Grabbarna har fått kämpa sig uppåt i fältet och det genererade med en 17e plats för Fredrik Norén och en 19e plats för Alvin Östlund.

Men andra lag fortsätter att strula och det gör att vi faktiskt trots uteblivna topp placeringar ligger på en fin niondeplats inför sista finalen. En poäng före USA som ligger tia och sex poäng före Danmark som ligger elva.

Dock tror jag att Danmark tyvärr kommer att sjunka efter sista heatet. Nikolaj Larsen som skadade sig igår gjorde ett försök i första heatet men det räckte enbart till startkurvan innan smärtan blev för mycket och han tvingades svänga av omgående. Thomas Kjer Olsen har kört sina två heat nu med suveräna körningar som nia-tia i heaten.

Foto: Niklas Svensson

Frankrike fortsätter i toppen och leder nu med fem poäng före Holland inför sista finalen, som kan komma att bli en rysare. Australien kunde varit närmare än vad dom är poängmässigt, ligger på en tredjeplats men tyvärr vurpade den suveräne Hunter Lawrence när han precis tagit sig upp på en tredjeplats och föll på sista varvet ner till en åttondeplats.

Detta blir sista uppdateringen för dagen. Jag kommer nu att packa ihop och sticka direkt efter målgång av det sista heatet då jag har ett flygplan att hinna med kl. 21 ikväll.

Jag kommer om jag har tid och möjlighet försöka uppdatera på flygplatsen om jag får tillgång till internet. Annars får ni kika in på vår Instagram eller Facebook där vi kommer skriva ut direkt hur det gick.

Foto: Niklas Svensson

Men nu håller vi tummar och tår för att vi äntligen når den efterlängtade topp 10-placeringen. Jag tippade oss som nia så det vore ju extra kul om vi behöll platsen vi har nu om inte ännu bättre.

Men jag kan väll kanske inte tycka att det ännu är en välförtjänad niondeplats. Vi har inte varit så bra idag. Men tack vare andras misstag så ligger vi där vi ligger och det ska vi vara väldigt glada för.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (24)

På plats..

Allt är förlåtet, 10e,plats var grymt med det motståndet och den banan, fy fan va kung ! starka insatser av alla när det gällde ! Vi fick anledning att dricka öl på Winchester ännu en gång, nu för att fira !

Peter

I detta före så kan allt hända, alla gjorde sitt jobb. Man kan ju nästan ta sverges 3 snabbaste enduroförare när det är muddrace..

2tfreak

En bra insats av alla i laget. Inget strul med omkullkörningar utan en stabil insats då det var lerigt underlag. Starterna som alla påpekar kunde varit lite bättre men det gäller alla förare. Kul att se förarna jobbar upp sig från en sämre start och inte tvärtom.

11 andersson

Bra resultat med tanke på 6 skit starter så 10 i lag VM Är ju bra då riktigt okej !

Kenth

Alla 3 gjorde det grymt bra. Inga brutna heat och ganska stabila körningar till skillnad mot många andra länder. En braLAG insats och det uppsatta målet grejade dom. En chansning på en sådan bana för att plocka ett par placeringar skulle lätt kunna resulterat i ett par DNFs. Som sagt, det är en lag tävling ..

Jimmy

Alvin bäst idag, grabben verkar gilla lera! Snyggt gasat! Noren ok men inte mer, fina uppkörningar och goa hoppsatsningar men skit i starten/första varvet. Bengtsson ej godkänd, tyckte det såg mkt bättre ut igår. 10e plats totalt är bra, men lite svårt hurra när det aldrig blir den där riktiga tändningen med någon svensk individuell topp 10 placering. Dagens stora behållning var att stå bland de engelska fansen när Anstie tog dubbla holeshots och heatvinster!! Kul när det går bra för hemmanationen!

Alex

Har jag missat något?? Var det inte LAG VM dom körde? Har för mig att målet var topp 10 och det gick ju precis enligt planen så vad gnäller ni om? Induviduellt har dom ju tävlat hela säsongen, men nu var det LAG VM å laget blev 10a.

Charles

Bengtsson hade farten för två år sedan, nu harvar han i holländska Inte lätt att vara proffs i en sport som ger 3000 euro som 1sta pris Han chans är att åka till USA biligt och bra, kolla noren . Kanske miljonär men lever gott Gore hade varit bättre uppåtgående karriär

Fredrik

Topp 10 får ses som ett lyckat resultat. Killarna gjorde vad som kan krävas av dom. Gole hade troligen inte varit bättre än Bengtsson.

Kennet

Till Aaa: håller inte alls med! Vem som helst skulle inte! kunna prestera bättre än Bengtsson, förutom Gole skulle någon i bästa fall kunna prestera jämförbart! Han har inte varit i sin bästa form i år men blev endå bästa svensk i mx1 i i Uddevalla..

peter

Filip kom 11a i mxgp klassen det är inte så dåligt,han hade bara stora namn före sig ex dean ferris platsen före som va 2a i ett national heat i år och som har pall platser i vm!tror ingen annan svensk gjort det bättre..

Viktor

top10 ska vi va nöjda med. Alltid lätt att kasta skit på personen som prestera sämre och sitta och fantisera att det skulle varit bättre med Gole. Men nu va han inte med och Bengtsson körde och ingen idé att kasta skit

Jens

Det är ju motocross och inte fotboll! Känns så tråkigt med alla aggressiva påhopp! Visst alla får tycka vad dom vill och utrycka det säger inget om det. Men vi brukar alltid hålla ihop vi som är fans utav sporten att gå på person angrepp på lagledare osv känns trist och ledsamt bara.

Micke

Sluta kasta skit på bengtsson. Jag tyckte de hade satt ett högt mål med topp tio innan tävlingen. Men nu lyckades dom med det o det är ju kanon bra gjort, så sluta vara mästare i soffan.. tänk vad det kan bli av detta nästa år ist✊✊

Jens

Nu var det ju inte omptimala förhållanden! Norén gör det ju grymt bra även Alvin och Filip håller i! Kolla på England hur bra var searle egentligen? Dom grejade pallen tack vare Anstie! Och Frankrike vinner utan att vinna ett enda race! Lätt att sitta och kasta skit åt höger och vänster! Låt oss vara glada över en 10 plats så kan vi snacka lag uppställning nästa år igen istället.

Johan

Till Kent: För att Sverige skulle kunna bli sjua så hade Gole i så fall behövt bli sämst 7:a i sina två heat!!!! Cairoli blev 7:a och 11:a i sina heat så du menar på fullt allvar att Gole hade varit bästa förare i vårt lag och dessutom bättre än regerande världsmästaren? VAKNA!!

Aaa

Vist han fuck slänga glasögonen buhuuu det fick typ 90% av förarna också göra problemet är att han har inte viljan förstår inte varför han ens tackar ja han sabbar ju bara för alla andra i laget lr varför han ens får frågan men men nån gång kanske Jonte o co vaknar upp

Aaa

Bengtsson hade kunnat byts mot en 65 förare det hade inte gjort någon skillnad men hade vo tagit gole lr Jönsson lr vem fan som helst som är med bra i sm så hade vi lätt tagit 9de platsen kanske till och med 8de hoppas team cheferna vaknar snart och inser att Bengtsson inte har.något att göra i denna här tävlingar

Kennet

10e får anses som godkänt resultat men individuellt va de inget vidare.. Angående laget så är de de bästa vi har. Visst kunde begstsson bytts mot Gole men de hade troligen inte gjort någon större skillnad..

M.T

Som sagt, klart godkänt totalresultat, men inga individuella prestationer att yvas över. Fast jämfört hur "vi" var för ca 6-7 år sedan så är det ju en otrolig höjning ändå.

Jacob L

Till Kent: Italien blev 7.a på 63 p, Sverige fick 87 p. Tror du på fullaste allvar att Gole hade kunnat göra denna skillnaden? Hur som haver, bra kämpat av svenskarna utan några individuella top-prestationer.

Team Sweden ????????

Yes! Äntligen en topp 10 plats! Dock hade jag förväntat mig bättre individuella resultat, Norén o Alvin får godkänt utan att importera Filip får underkänt tyvärr....

Kent

10a fullt godkänt men Fillibang för dålig i dessa sammanhang...tror att vi kunnat vara top 7 med Gole

L.

Grattis Sverige!

Reklam | KTM
Reklam | MXGP
Reklam | Forsell Motor
Reklam | AGM Shop