Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Svenssons nyårskarameller

Tänk vad ett år går fort. Kidsen växer så det knakar, jag har bytt jobb och snart stundar det vi alla har väntat på – SX-serien i USA. Men först ska jag summera året som gått.

Årets svenska förare: Första tanken blev Anton Gole för EM-framgångarna, men landade sedan med Alvin Östlund efter sin enorma prestation i VM-debuten!

Årets utländska förare: Tim Gajser. Hade inte ens tänkt tanken på att han skulle vara en guldkandidat till VM-titeln under sitt första år i MXGP-klassen. Men snacka om att han har bjudit på show denna säsong!

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Årets MX-kvinna: Natalie Kane. Tredje raka SM-guld och en niondeplats i VM-tabellen 2016!

Årets vart tog du vägen: Filip Bengtsson. Hade något bra på G inledningsvis, men sedan kom skadorna på ett löpande band. Sedan kraschen i Tomelilla har det varit knäpptyst från den annars väldigt pratglade Filip Bengtsson. Håller givetvis tummarna för en storstilad ”comeback” 2017.

Årets thriller: Sista Lag-VM heatet i Maggiora bjöd på bra spänning. Naglarna blev sönderbitna.

Årets sound: När det gäller musik är jag en allätare, så för att inte lämna raden blank så får jag fortsätta belysa hur det är som musik för öronen när tvåtaktarna är ute och fräser på SM-deltävlingarna.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Årets utställning/mässa: Besökte bara ”på två hjul” i Göteborg, trevligt att träffa lite branschfolk och vänner, men annars inte mycket att hänga i julgranen.

Årets utropstecken: Här tycker jag i alla fall att Anton Gole kan få sin plats. Från att varit ”halvt” på G under 2015, så släppte precis allt under 2016 med SM-heat vinster, flera besök på EM-pallen och fick avsluta med att representera Sverige i Lag-VM. Hatten av!

Årets frågetecken: James Stewart, behöver nog inte förklara mer än så.

Årets comeback: Rikigt kul att se Sara Pettersson tillbaka i SM, hoppas på ännu mer av Sara 2017!

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Årets comeback II: Kommer inte på några fler just nu!

Årets besvikelse: Antonio Cairoli får det bli. Visst, killen hade skadebekymmer i början men trodde nog han skulle köra hem några fler heatsegrar. Sista chansen 2017 tro?

Årets tävling: Anaheim premiären var mäktigt att få beskåda på plats för första gången i livet, men som vanligt tycker jag Lag-VM helgen slår precis allt, vilket får bli mitt förstahandsval även denna säsong!

Foto: Niklas Svensson

Årets dumhet: Sätter mig själv där. Tappade lusten helt efter Lag-VM i Maggiora med att uppdatera hemsidan och följa allt som händer. Stängde ner precis allt. Nu är jag på hugget igen men satan vad man tappar fort. Har en vecka på mig att ”plugga” på inför Supercrossen igen. Men samtidigt var denna ”avkoppling” behövligt efter dessa sju år av uppdaterande nästan varje dag.

Årets intervju: Stefan Elvin på MxHeaven i Kalifornien. Kom tyvärr av mig med att skriva om den p.g.a. många omständigheter men det var riktigt trevligt.

Årets tidskrift: Race Magazine

Årets sajt: Vitalmx.com, där hittar man det mesta man behöver för att bli uppdaterade om både skvaller och nyheter.

Årets film: Hinner inte med så mycket filmtittande med två små barn och dubbla arbeten. Men serier brukar man kunna hinna med och då får jag nog säga att Gåsmamman var en nagelbitare!

Foto: Niklas Svensson

Årets fotograf: Jesper Persson @jespervisuals, makalösa bilder och som bonus på det en väldigt ödmjuk och trevlig kille!

Årets crosshoj: Hann inte testa så många olika själv denna säsong men provkörningen av KXF250 var en ren fröjd att köra på!

Årets retsticka: Anders Wallsten. Skickar bara bilder på solstolar hela tiden medans en annan sitter på kontor och jobbar samt berättar om alla resor han har bokat till 2017. Bitter? Nejdå inte alls… =)

Årets helgnöje: Får bli Lag-VM i Maggiora återigen.

Årets nästa år: Hade kunnat bli Lag-VM igen, som det var tänkt att köras på Glen Helen i Amerika. Men nej, man valde att lägga det i regniga England istället, dock på den megacoola banan Matterley Basin. Man blir nog illa tvungen att packa ner några par regnställ och paraplyer istället för t-shirts och shorts.

Kommentarer (3)

Carlsson

Håller med er! Ska man orka så behöver man vila ibland! Internet är fullt av nyheter, dags att vissa börjar googla lite själva än att få allting serverat på denna sida hela tiden! Du/ni behöver inte ursäkta er för att ta paus då och då! Tack för ett grymt bra jobb!

Everts

Bra där PG. Kommer man från planeten förälder så måste man stanna upp och återhämta sig. Tack Niklas för allt ni gör för oss mx nördar. Ser fram mot supercrossen, nära nu. Du kanske skulle haft med en årets gubbracer, Lappen 47 år och vet världsmästare samt bronsmedaljör i GGNs elitklass. God fortsättning

PG

Ja tycker du ska göra det till en vana att släppa allt efter lag-VM. Alla behöver semester och suget kommer tillbaka när man är redo! Kanon rapporter hela året!

Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor
Reklam | MxInAction
Reklam | IDE Travel AB