Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

Svensson tippar MX2 & MXGP-klassen

Nu återstår det enbart några timmar innan det är dags att starta den nya MXGP-säsongen, som denna helg har sin premiär i Argentina.

Min topp fem 2018:
1. Antonio Cairoli
2. Jeffrey Herlings
3. Roman Febvre
4. Tim Gajser
5. Jeremy van Horebeek

Analys:

Världens snabbaste förare är helt klart Jeffrey Herlings, utan tvekan om man verkligen skulle sätta det på sin spets. Men i ett mästerskap med 19st deltävlingar där hela 38 heat ska köras, så tror jag att den rutin och erfarenhet som den niofaldige världsmästaren Antonio Cairoli har gör att han kniper sitt 10e VM-guld denna säsong.

Foto: KTM Racing - Ray Archer

Så jag vill säga att jag ger Herlings en säsong till att ”mogna” i den stora klassen innan jag sätter honom överst på listan. Bakom dessa så tror jag faktiskt att Roman Febvre steppar upp sig från förra säsongens missöden och tar sig upp på en pallplats till hösten.

Man skulle givetvis kunna sätta Tim Gajser mellan duon i topp. Men den senaste smällen i Mantova för ett par veckor kommer nog att sätta sina spår i detta mästerskap inledningsvis.

För Sveriges Jonathan Bengtsson så håller jag givetvis tummarna för att det blir en del poäng, men som Anders skrev så kommer det bli extremt tufft att ta sig upp på poängplats i denna tuffa MXGP-klass, men några ströpoäng här och där hoppas vi nog att Jonathan kan skrapa ihop.

MX2

Min topp fem 2018:
1. Pauls Jonass
2. Thomas Kjer Olsen
3. Hunter Lawrence
4. Thomas Covington
5. Jorge Prado

Analys:

Av försäsongen att döma så har jag under tiden tänkt sätta antingen Danske Thomas Kjer Olsen eller Hunter Lawrence från Australien i topp. Men jag tror nog tyvärr att Pauls Jonass drar det längsta även denna säsong och tillslut kniper sitt andra raka VM-guld. Men jag tror inte det blir en dans på rosor under vägen dit.

Foto: Yamaha SM Action - Mc Migliori Racing Team

Jorge Prado hade jag velat sätta högre upp men jag tror inte han är riktigt där ännu, ge grabben en säsong till under bältet sen kan vi nog börja se en betydligt starkare och rutinerad spanjor som kommer att vara med i fighten om ett VM-guld så småningom. Men inte denna säsong.

Svenskarna:

Jag sätter Alvin Östlund på en åttondeplats totalt. Det är nu eller aldrig tänker jag. Får killen från norr hålla sig hel och skadefri under säsongen så tror jag vi kommer få se bra fart hos Alvin. Försäsongen har varit väldigt bra och han har visat att han kapat ytterligare någon halvsekund gentemot de övriga toppåkarna framför.

Anton Gole åkte tyvärr på en skada för ett par veckor sedan men jag tror nog han kan hinna ikapp och komma in på en topp 15-placering, såvida inte det blir några bekymmer med den senaste skadan.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (2)

Stefan Qwick

Specialisten: Jag uppfattar dig som osammanhängande. Det du skriver om Alvin är otrevligt och även okunnigt. Övrig info du skriver känns inte heller ny eller intressant. Skippa bitterinformationen och gör inlägg som andra är intresserade av. Du verkar heller inte oinsatt i branschen och då kan du använda det på ett bättre sätt än du gör i nedan inlägg.

Specialisten

Svårtippat i år. Håller med i text men tror lite annorlunda i slutändan. MX1 1Herlings 2 Carioli 3 Gajser. Inget kan hota Herlings i hela världen just nu. Han kommer köra mer moget och knyter ihop säcken. Carioli är Carioli men han saknar sin spurt nuförtiden. Gajser är för snabb för att lämna utanför men kan lika gärna köra i diket. Som joker Febre och Redhead99. Paulin är färdig. MX2 1 Lawrence 2 Prado 3 Jonass. Lawrence och Prado är de mest talangfulla jag sett på länge. Lawrence har styrkan redan medans Prado garanterat fått hjälp med den i vinter. Jonass är champ så han blir på pallen igen. Min personliga favorit förutom svenskarna Olsen är där men borde få en 450 där han skulle gjort underverk. Covington är för klen fortfarande. Ett tu tre ramlar han av. Alvin då? Han måste flytta till Rinkeby och klippa navelsträngen. Äta spik och skita taggtråd. Att släppa förbi tokiga ryssar o Italienare på löpande ger ingen pondus. Han måste börja sparka av ett par stycken högt o lågt så dom passar sig i framtiden. Han måste odla horn annars kan han lägga ner. Trots det blir klassens kompisval topp 10. Varför? Han har inget annat val. Mammas o pappas pengar tar slut förr eller senare och VM är en dyr minusaffär i B-teamen. ALLA betalar Lluongo så han kan feta på sig. Glöm inte det.

Reklam | KTM
Reklam | MXGP
Reklam | AGM Shop
Reklam | Forsell Motor