Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

Svenskt inslag i Le Touquet

Inför uppskattningsvis ett par hundra tusen åskådare avgjordes det klassiska beachracet Le Touquet den gångna helgen och det med två svenskar inom topp 50.

Den regerande mästaren sedan tre år tillbaka, fransmannen Adrien Vanbeveren, fick denna gång se sig besegrad då 21-årige belgaren Raymond Martens snuvade honom på fjärde raka. Fransk blev det även på tredje plats via Richard Fura.

Andra högt placerade förare som väcker ett MX-öga var fyran Yentel Martens, sjuan Milko Potisek och tian Steve Ramon. Noterbart var att på placeringen framför den dubbla världsmästaren från Belgien placerade sig den mest segerrika föraren i loppets historia, 43-årige Arnaud Demeester, som har sju triumfer.

Och så har vi det där med svenskar inom topp 50. På 28:e respektive 46:e plats rullade nämligen Rasmus Sjöberg och Oskar Olsson i mål, två varv efter vinnaren. På 280:e plats hamnade den tredje svensken, Jimmy Johansson.

Rasmus Sjöberg: ”Det var sand, sand, sand och ett organiserat kaos. Men oj, vad häftigt det var. Eftersom jag var nykomling fick jag starta i det andra ledet och jag var nog minst 600:e man när vi kom ut från staden och ned på stranden. Hade en endurotank, men fick ändå gå i depå vid fem tillfällen, vilket var två gånger mer än de allra bästa. Kände mig väldigt ovan med situationen då jag inte ens har kört långlopp som GGN eller Ränneslätt på hemmaplan. Hade en fight med Steve Ramon i två varv där jag höll honom bakom mig i ett halvt varv. Jag lärde mig för övrigt mycket av att ligga bakom honom och se hur han valde spår och gjorde runt det drygt en mil långa varvet. Det här var så häftigt att jag måste göra om det, det var en verklig upplevelse”.

Oskar Olsson: ”Det här var sjukt roligt och samtidigt ett kaos. Som nykomling fick jag stå i det bakersta ledet och i stort sett längst bak bland 1 100 förare. Dessutom fick vi starta 30 sekunder efter det första ledet. Det var vinglande fransmän precis överallt. Var inne i depån sex gånger. Först efter två varv då jag inte visste om hur mycket bensin cykeln drog per varv och sedan blev det återkommande besök i depån då det började ösregna och glasögonen immade igen. Efter förutsättningarna tycker jag ändå att körningen flöt på riktigt bra. Den här banan fick Ripa och Saxtorp att framstå som hårdbanor. Helt klart kommer jag att köra det här igen nästa år och då försöka vara lite mer förberedd när jag nu vet vad det här handlar om”.

Foto: AW (Rasmus Sjöberg)

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (1)

Fränt sa bärnt

Något för lappen

Reklam | MXGP
Reklam | Forsell Motor
Reklam | AGM Shop
Reklam | KTM