Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

Svenskar i topp – MXGP Lommel

På plats här i mediacenter i Lommel och idag har vi en svettig dag att vänta. Under fredagen här i depån var temperaturen uppe på 40 grader och samma ska det bli idag.

Foto: Niklas Svensson

Gick några varv runt depån igår och det var trevligt att se att så många svenska förare finns på plats och att dom dessutom nästan står bredvid varandra alla på en och samma gata här i depån. På plats finns även Calle Aspegren och Calle Sjöö som ska bidra med sin erfarenhet till de yngre grabbarna. Möte upp nästan hela gänget vid startgrinden innan dom skulle gå ett varv runt banan.

Lördagen startade tidigt och det med träning och tidskval i EMX-klasserna 125cc och MX2. Var inte själv på plats när dom drog igång men när jag kom hit nu till mediacenter och fick se resultatlistorna fick man dra på smilbanden ordentligt.

Foto: Niklas Svensson

I första gruppen av EMX125cc klassen hade vi blågult överst på listan och det med Filip Olsson på sin Husqvarna. Två placeringar bakom på en tredjeplats hade vi Arvid Lüning och det var dessa två svenskar som tog sig vidare direkt till final. I andra gruppen tog sig Emil Jönrup vidare på en fjärdeplats och Axel Semb via en 16e placering.

I sista chansen om cirka 40 minuter kommer vi att ha med Leopold Ambjörnsson, Axel Gustafsson, Elix Ruth och Pelle Gabrielsson Tell. Fyra platser finns kvar till finalerna så det vore extra kul om denna kvartett kunde knipa dessa platser. Första finalen i klassen går inte förens kl. 17.45 ikväll så nu blir det en lång väntan för de som redan tagit sig vidare till final.

Foto: Niklas Svensson

I skrivande stund är EMX250 ute och tränar. Första gruppen är avklarad och där tog sig Ken Bengtsson och Viking Lindström sig vidare direkt via en åttonde respektive en elfteplats. Rasmus Håkansson kom under strecket och får pröva en sista gång i sista chansen. I andra gruppen som är ute just nu finns Tim Edberg och Hampus Kahrle som vi hoppas ska ta sig vidare nu direkt.

Mer uppdateringar hoppas jag hinna med under dagen, det är en extrem värme här och kroppen blir helt utslagen och hjärnan likaså, men ska göra vad jag kan för att orka med att förmedla ut vad som händer och sker här på plats men också även passa på att njuta av denna underbara arrangemang här i Lommel.

Foto: Niklas Svensson

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (5)

JL

Kul med lite intervjuer och bilder inifrån JWR på insta! Tack

Roger Malmborg

Japp Mattes pojk!

Mats

Samuel Nilsson i 125, tävlandes för Spanien! Är de Matte Nilssons unge?

JL

Tumme upp blev 4 frågetecken... tack för uppdateringen Niklas! Vore kul om du kan fånga lite kommentarer från förarna under helgen. Gärna liveflashar. Kanske lägga ut några korta och färska citat på insta?

JL

????

Reklam | KTM
Reklam | MXGP
Reklam | Forsell Motor
Reklam | AGM Shop