Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

Svenska framgångar i EM-85cc i Lettiska Kegums

Vi har precis skrivit om Teddy Jondell som i EM-65cc klassen inledde den svenska succén i Lettiska Kegums med att placera sig på en sjundeplats bland Europas snabbaste förare i EM för 65cc.

Men i en klass snäppet högre upp hade vi hela fyra svenskar med till start och dessa vid namn Filip Olsson, Anton Nagy, Arvid Lüning och Emil Jönrup. Dessa fyra inledde väldigt starkt på lördagsmorgonen och hade bara någon ynka sekund mellan varandra varvtiderna mellan placeringarna femma-tia.

Arvid Lüning (arkivbild från tidigare tillfälle) - Foto: Niklas Svensson

Men i lördagens första final så inledde Anton Nagy starkast och blev trea i mål efter en imponerande körning över de 20 minuterna + 2 varven som dom var ute och körde på den tuffa VM-banan i Kegums. Lüning och Jönrup följde varandra tätt på en sjätte respektive en sjundeplats medans Filip Olsson fick jobba sig upp från en dålig start till 17e i mål.

Till söndagen hade regnet fallit ner till marken ordentligt och förvandlat banan till ett lerbad på förmiddagen och detta ställde till det för många förare i den andra finalen. Denna gång var det Lüning som slutade främst av svenskarna på en niondeplats.

Emil Jönrup anslöt på en 15e plats medans Anton Nagy hamna utanför poängplats på en 22a och Filip Olsson som bröt heatet efter två varv.

Anton Nagy (tagen vid annat tillfälle) - Photo: Martin Plesník

Totalt i mästerskapet placerade sig Arvid Lüning på en fin femteplats totalt med samma poäng som fyran medans Jönrup och Nagy som hade ett sämre andraheat i leran placerade sig på en 11e respektive 12e plats i tabellen och sist men inte minst med Filip Olsson på en 23e plats.

Segrade totalt gjorde Holländaren Ravio Dankers före Danmarks Bastian Boegh Damm och Brian van der Klij från Holland. Danmarks stora supertalang Mikkel Haarup, som inledde lördagens tidskval med snabbaste tiden med över en sekund tillgodo, hade stolpe ut under de två finalerna med ett brutet heat på lördagen och en tredjeplats på söndagen.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | MXGP
Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor
Reklam | AGM Shop