Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

Svenska flaggan hissades i Lommel

I lördags kunde vi rapportera från den svenska succén i EMX-klassen 125cc där våra fyra svenskar slog till med dunder och brak. Men mer skulle komma och det under söndagens avslutande final.

Holeshot av Arvid Lüning - Foto: Niklas Svensson

Ungdomsklassen var först ut på söndagsmorgonen och som skjuten ur en kanon kom Arvid Lüning in till startkurvan som förste förare och tog en elegant holeshot i sista finalen. Arvid lyckades hålla ledningen i 2-3 varv innan han petades ner från toppen men han bet sig kvar länge och hårt.

Men lördagens totala kollaps efter en makalös körning på en tredjeplats som resultat, hade satt sina spår till söndagens final men det syntes verkligen att Arvid tog i med alla de krafter han hade kvar och lyckades köra i mål som femma.

Filip Olsson fick tillslut besöka prispallen - Foto: Niklas Svensson

Detta räckte tyvärr inte hela vägen upp till prispallen, dock med samma poäng som trean, men med ett sämre andraheat vilket placerade honom som fyra totalt i Lommels EM-deltävling. Visst hade det nog varit kul att få besöka prispallen, men Arvid bör vara enormt stolt över sin framfart denna helg.

Men helgens stora svensk blev Filip Olsson. Måste nästan uttrycka mig med orden WOW i stora bokstäver. Man har ju inte fått se Filip med egna ögon denna säsong, då han kör nere i Europa och i Tyskland denna säsong. Men den killen var, även om det inte blev någon heatseger, klart den snabbaste förare på banan av dom alla. I både tidskvalet, första finalen och solklart i andra finalen.

Filip Olsson intervjuas efter målgång - Foto: Niklas Svensson

Men det som blev hindret för Filip denna helg var hans starter. Första heatet fick han arbeta sig upp från 16-18e plats till femma i mål och i andra heatet strax utanför topp 10 till tvåa i mål. Han var på slutet av sista finalen i bakhjulet på ledaren ett par gånger men fick aldrig till ett riktigt försök till att passera.

I lördagens final satte han bästa varvtid på 2.11.060 och närmast konkurrent var Emil Weckman på tiden 2.12.105 och i söndagens final dundrade Filip till med tiden 2.08.194 där bästa tid bakom var 2.10.013.

Axel Semb - Foto: Niklas Svensson

Sedan hade vi även Emil Jönrup som på nytt gjorde en strålande insats och en bra start även i andra heatet ledde Emil till en slutlig 11e plats i mål och en sjundeplats totalt i deltävlingen. Axel Semb som blev 14e i lördagens final inledde också fint i söndagens final runt en 15-17e plats, men gled på slutet ner efter några misstag ner till en 23e plats i mål.

Men man var bra stolt när man stod där framför prispallen när den svenska flaggan hissades för Filip Olsson på en andraplats totalt. I mästerskapet ligger Filip på en niondeplats, tio poäng före Lüning på en 10e plats.

Emil Jönrup - Foto: Niklas Svensson

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | MXGP
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM
Reklam | AGM Shop