Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

Svar på tal från Norén

MXInAction har mailledes varit i kontakt med vår stjärna ”over there”, Fredrik Norén. Så här ser han på MEC och framtiden.

Debut i Monster Energy Cup, hur summerar du den helgen?

-Det var sjukt kul att kunna vara med i MEC och helgen var okej, med tanke på att jag bara körde två gånger på en SX-bana innan tävlingen och precis hade kommit tillbaka till USA, så var det okej. Jag gick omkull lite mer än vad jag hade hoppats på men jag är hel och frisk i alla fall.

Var banan i Las Vegas verkligen så svår som så många förstå-sig-påare ansåg att den var?

-Nja, den var byggd lite lustigt och hade lite knepiga sektioner som kanske skulle kunnat vara arrangerat på ett annat sätt men överlag så var den okej. Det var väl mest en sektion som var knepig.

Bara lite drygt två månader kvar till avspark i AMA-SX, hur ser läget ut för din del?

-Ja, det börjar närma sig snabbt som vanligt. Som det är just nu så har jag inte signerat något men håller på att prata med ett team att försöka få iordning på allt. Jag vill köra en full 450-säsong men vi får se lite hur det kan lösa sig med teamet.

Om det inte blir något "större team", kör du på egen hand då?

-Om jag nu inte får iordning en bra deal med teamet jag pratar med så kommer jag att försöka sätta ihop mitt egna lilla grej igen, så jag kommer att vara på start åtminstone.

Vad skiljer en teamstyrning kontra att köra på egen hand gällande ekonomi och tid?

-Allt blir helt klart enklare om ett team sköter allt, när det gäller att få iordning på hojar, delar, resor med mera. Då kan jag lägga all energi på att bara träna och bli bättre. När man gör allt själv så är det fruktansvärt svårt att få ihop en bra budget där man kan ha folk som gör allt åt en så man slipper att tänka på allt. Man får ge och ta lite när det gäller ekonomi. Skulle kanske kunna dra ihop lite mer själv men får å andra sidan göra allt själv.

Hört någonting från något VM-team angående en eventuell styrning 2018?

-Nej tyvärr inte, det är svårt vart man än är i världen inom motocrossen tyvärr. Men som jag har sagt innan, kommer något bra upp så är jag helt klart intresserad.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor
Reklam | AGM Shop
Reklam | MXGP