Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | MXGP

Supercrosspremiären i Anaheim I - Del 2

Nu går nedräkningen väldigt snabbt tills grinden faller för första gången i 2014 års Supercross. Tänkte fortsätta genomgången av 450 klassen idag.

Nu går nedräkningen väldigt snabbt tills grinden faller för första gången i 2014 års Supercross. Tänkte fortsätta genomgången av 450 klassen idag.

Börjar vi med Justin Barcia så tror jag han kommer fortsätta utvecklas och med stor säkerhet vara på pallen många gånger under säsongen. Han kommer säkert stå överst på pallen under någon deltävling men lyckas han vara med där framme alla deltävlingar?

Foto: Landh of Racing

Eli Tomac som var tvåa förra året i 250 väst gör också entré i 450 klassen på heltid. Han körde grymt bra under andra halvan i Nationals och även under lag-vm visade han prov på sin skicklighet. Det som varit lite hans svaghet är när det kommer till den mentala biten, annars hade han säkert vunnit förra årets supercrosstitel.

Hur långt kommer det räcka i årets serie då? Jag håller han lite som en Joker i Supercrossen, tror han kommer vara högre upp i listorna under Nationals.

Trey Canard har inte givit något besked när han kommer tillbaka från sitt armbrott som han råkade ut för under försäsongen. Vi får hoppas han är tillbaka så snabbt som möjligt.

Förra årets tvåa i Supercrossen Davi Millsaps har inte han heller gett besked hur länge han blir borta med sin knäskada. Förhoppningsvis kanske han finns med under premiären men det ser inte ljust ut då teamet har skrivit kontrakt med Ivan Tedesco som ersättare tills Millsaps är tillbaka. Går det bra för Ivan finns möjligheter på fortsättning i teamet.

Foto: Landh of Racing

Den stora frågan är hur Chad Reed kommer lyckas efter förra årets motgångar. Han går från en fabrikshoj till en cykel som egna teamet bygger ihop med sina samarbetspartners. Förra gången han gjorde det lyckades det mycket väl, frågan är bara om han gör det igen?

I år är det åter Kawasaki som gäller för hans team twotwo motorsport. Discount Tire går in som huvudsponsor. Mycket talar för hans del, han har ytterst kompetent personal i teamet och jag tror han har stor revanschlust. Chad som annars brukar vara väldigt aktiv i sociala medier har sista tiden varit med sparsam med det. Vilket jag tror har med att han istället kört stenhård uppbyggnadsträning istället för nöjen. Det kanske var lite väl mycket gokart och dylikt som tog fokus från träningen förra året?

Jag hoppas han återigen får chansen att vara med uppe och slåss om segrarna igen, men risken är att övriga förarna i toppen ligger steget före nu.

Reklam | MXSM

Kommentarer (2)

kent

Finns det någon sida man kan kolla på detta..

Draw

K-Roc kommer förhoppningsvis göra rookie succé med Aldon Baker i ryggen!

Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM
Reklam | MXGP
Reklam | AGM Shop