Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

Supercross tillbaka efter ledighet – Houston Live ikväll

Idag är det åter tid att bänka sig framför TV/Datorn när Supercrossen är tillbaka efter lite ledighet över påsken. Jag kan tänka mig att det var en efterlängtad paus för 450 killarna som har varit igång varje helg sen början av januari.

Många av förarna tog nog möjligheten att träffa sina familjer och ladda sina batterier lite inför säsongens sista 4a deltävlingar.

Denna helg återgår vi till den västra serien och vi kommer få se om Cooper Webb kan följa upp sin seger i San Diego för 2 månader sen med en ny vinst. Det är mycket som talar för att han kommer säkra årets 250 väst redan denna helg.

Enda frågetecknet skulle vara hur hans skada som han ådrog sig i den vådliga kraschen han gjorde på tidskvalet i San Diego har läkt men jag tror inte det kommer vara något problem.

Foto: Andreas Johansson

Webb har hela 30 poängs försprång ner till Jessy Nelson som tyvärr missa resten av deltävlingarna i supercrossen på grund av en skada.

Tyler Bowers vill nog gärna knipa sin första seger för säsongen och likaså Justin Hill som varit snabb under tidskval/kvalheat hela året utan att få till det i finalerna. Shane McElrath som imponerade med att bli tvåa i senaste deltävling vill säkerligen också kliva överst på pallen innan supercrossen är över för 2015.

I den stora klassen har Ryan Dungey guldläge med sitt stora försprång på hela 80 poäng ner till tvåan Eli Tomac. Efter den otäcka kraschen med Trey Canard och Jake Weimer så är det lite fajt om den totala tredjeplatsen eftersom Trey inte kommer till start i resten av serien.

Det står mellan Cole Seely som imponerat stort under året och veteranen Chad Reed som vi lärt oss att aldrig räkna bort. Justin Barcia gör denna helg comeback efter sin skada och jag tror tyvärr att han varit borta lite lång tid för att ha tillräckligt racetempo att hänga med i toppen.

Foto: Andreas Johansson

Dock behöver han nog visa lite resultat för att inte halka ner i rangordningen i teamet eftersom Weston Peick visat att han höjt sin nivå i supercrossen ofantligt mycket.

Ken Roczen kommer inte heller till start denna helg, men han är dock tillbaka på hojen efter sin skadade fot men jag tror att vi kanske får vänta tills Nationals startar innan vi får se Ken i tävlingssammanhang igen.

Nu när han inte har någon chans på den totala segern kommer RCH inte att riskera något. Jag tror att de siktar på att komma tillbaka till 100 % och försvara Kens totalseger i Nationals från förra säsongen och försöka köra hem en titel till Suzuki.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | Forsell Motor
Reklam | MXGP
Reklam | KTM
Reklam | AGM Shop