Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

Summering a la SM-tippning

Dags att summera SM i Ulricehamn. För en gång skull en helg då MXInAction inte hade någon skrivande reporter på plats

Gentlemannamässiga som vi är inleder vi med MX-Girls. Lyckades pricka in alla rätt på podiet men fick ändå inte full pott då Kane återigen lyckades allra bäst. En liten vurpa i det första racet spolierade deltävlingsvinsten för Emelie Dahl som tappade viktiga mästerskapspoäng till den regerande mästarinnan. Sandra Karlsson var tillbaka i gammalt gott slag och var faktiskt bara en pinne bakom Dahl totalt.

Plockade med Viking Lindström i min tippning i 125U denna gång. Tydligen med all rätt. Han var nämligen ensam att kunna utmana suveränen Isak Gifting. Valde bort tidigare tabelledaren Filip Olsson till fördel för Rasmus Håkansson och fick sånär rätt. De båda hamnade på 37 poäng den gångna helgen, dock vann Olsson kampen på bättre resultat i det andra heatet (4-3 vs 3-4).

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Känns trist att medge att jag fick rätt när Anton Goles suveräna svit med sex raka heatvinster skulle få ett slut. Tyvärr på ett abrupt vis då han kraschade hårt i lördagens race och fick kasta in handduken redan på första varvet. Han kom tillbaka till söndagens båda race men hade enligt uppgifter ont i baken och svanskotan. Att kunna reparera skadan och totalt sett hamna på podiet i helgen? Nej det gick av förklarliga skäl inte och han var inte ens nära. I stället blev det som vi förutspådde holländskt i topp. Jesper Jönsson flyttade fram ett pinnhål i via betydligt bättre starter vilket gav fina sviten 2-2-1. Varnade inför tävlingen för William Andersson (4-DNF-3). Om inte om hade funnits, läs andra racet, då hade han hamnat på pallen totalt i helgen. Istället gick den platsen till dansken Mathias Gryning.

Rundar av med kungaklassen MX1. Precis som i MX-Girls prickades alla podiepersoner in, men jag lyckades kasta om Oskar Olsson och Pontus Jönsson. Attans! Ställde Ken Bengtsson åt sidan när sista gallringen inför Ulricehamn skulle ske. En förare skulle nämligen bort av trion Pontus Jönsson, Oskar Olsson och Ken B. Nu var Ken B snabbast av dem men då han genade i startböjen efter en krasch i sista racet, och därmed tjänade ett par placeringar, flyttades han ned tio placeringar. Istället för vinst skriver vi alltså dit en elfteplats. I stället vann tvåan Oskar Olsson – hänger ni med? Enligt rapporter från banan bröt tydligen Nikolaj Larsen foten på det allra sista varvet. Får vi mer uppgifter om hur allvarligt det är lovar vi att återkomma.

Wallsten tippning (förarnas resultat i Ulricehamn inom parates)

MX-Girls: 1) Emelie Dahl (2), 2) Natalie Kane (1), 3) Sandra Karlsson (3)
125U: 1) Isak Gifting (1), 2) Rasmus Håkansson (4), 3) Viking Lindström (2)
MX2: 1) Nick Kouwenberg (1), 2) Anton Gole (10), 3) Jesper Jönsson (2)
MX1: 1) Nikolaj Larsen (1), 2) Pontus Jönsson (3), 3) Oskar Olsson (2)

Foto: www.mxcarro.se (Nikolaj Larsen)

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | KTM
Reklam | MXGP
Reklam | Forsell Motor
Reklam | AGM Shop