Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Suck och stön

VM nu i helgen. I Ryssland. Ni vet vad det innebär va? Jo, allt annat än full grind. 15 förare in en klass. Skrattretande.

Fick höra av en internationell journalistkollega att det bara är vi svenskar som mumlar, spottar och fräser över att det inte är full grind i VM. Alla andra tycks nöja sig med att de allra bästa är med, om det sedan är full grind eller inte tycks inte vara lika intressant – med all rätt. Men det finns gränser. För inte ska väl en EM-klass har 15 startande, likt en D-final i Mälarfräsen.

Nu när VM/EM gästar Orlyonok, där banan är synnerligt vackert belägen, blir det den vanliga visan i öst. 15 förare gör upp i EMX300, där av fyra ryssar. Elva förare har därmed bemödat sig med att ta sig till en EM-deltävling vars klass Youthstream lovar och bedyrar tillsammans med tvåtaktsfabrikanterna att den är het, ja nästan het som lava. Pyttsan! Och vem är Luri Lukash som bjöds in? Lite drygt 20 sekunder långsammare än mr pole position på tidsträningen. Japp, ni läste rätt. 20 fucking sekunder.

I VM är det 24 (MX2) respektive 27 förare (MXGP) som gör upp. Helt ok – bara de bästa är med. Jeffrey Herlings saknades by the way på den fria träningen då hans ”gear bag” tydligen försvann på flyget. Rysk roulette på flygplatsen? Att det inte finns reservgrejer i trailern verkar emellertid vara ytterst märkligt. Fortsättning följer, med lånade prylar eller inte.

Räddar äran denna helg gör EMX250 med 38 man bakom grinden. De åtta långsammaste var ryssar. Fast det är väl inte så mycket att säga om. Det brukade se likadant ut när VM gästade Uddevalla med en handfull blågula i bottenträsket. På tal om svenskar är det tyvärr ingen förare i denna klass på plats. För nära SM i Vissefjärda? Är vi för bekväma eller är det helt enkelt för krångligt i Ryssland? Pst! Han som var sist på tidsträningen i EMX250 (Victor Khodyrev) var 23,3 sekunder långsammare på ett varv än träningssnabbaste Gianluca Facchetti. Kan han måhända vara anläggningsägaren son? Eller kanske rent av anläggningsägaren himself?

Kommentarer (11)

Robert

Men fan så häftig bana i Ryssland, mer såna naturbanor tack.

alexander

Det håller jag med om anders wallsten

Anders Wallsten

Svar till Peter: Förstår din tanke och jag håller med dig. Dock slängde jag snabbt ur mig en text innan det vankades grillning på kvällen med nära vänner. Svar till Alexander: Om jag ska vara ärlig så är det i mitt tycke bara fyra svenskar som har farten att platsa i VM och det är Alvin Östlund (kör full VM-serie), Anton Gole (just nu skadad), Filip Bengtsson (kommer att köra enstaka VM) och Fredrik Norén (skadad och tävlar i USA).

alexander

Då är frågan.. tycker ni att Jonathan bengtsson ska köra vm? han är väll runt 10sek efter i varv tider också?

Olle

Money talks

Peter

Vaknade på fel sida imorse därav mitt inlägg, men det hade varit fruktansvärt mycket roligare att läsa dina artiklar om det var mer om våra förare där ute, bara min åsikt

Peter

Jo visst, men VM kommer framledes i min värld alltid ha lite förare, och är det lite i 300 klassen tror jag inte spelar nån större roll. Givetvis tråkigt men vi har nog inte så mycket att säga till om. Önskar dock mer info från våra svenska VM åkare!

J

Släpp attityden Peter. Jag gillade artikeln, det är ju rimligt att belysa det idiotiska i att promota en klass som EMX300, och dessutom förlägga den till Ryssland när det även i normalläget är tunnt på grinden. Var tacksam för all ideel tid Anders och Niclas matar in istället!

Peter

Crybaby! 300cc klassen är väl ingen som lägger stort intresse på? Den tiden det tog att skriva denna artikel skulle du lagt på att intervjua Östlund och Bengtsson efter gårdagens kvalheat istället, mycket mer intressant!!

Tomas

20 fucking sekunder. Är väl ungefär som när mr HG körde mx3 VM..

peter

vem bryr sig om 300 klassen den får gärna dö ut...

Reklam | IDE Travel AB
Reklam | Forsell Motor
Reklam | MxInAction
Reklam | KTM