Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

Succé för Sverige – Lüning på pallen

Den första VM & EM-dagen är nu avklarad och sista heatet rullade i mål strax efter kl. 19 och efter det har det varit full rulle med att redigera bilder och vandrat runt i depån för att snacka med de svenska förarna.

Arvid Lüning - Foto: Niklas Svensson

Och vilken succé det blev i första finalen av EMX125cc klassen. En längre sammanfattning kommer efter helgen men Arvid Lüning gjorde nog sitt livs race och kriga sig till en tredjeplats i mål, där han direkt efter målgång fullkomligt kollapsade samman efter att tagit ut sig fullständigt.

Och en minst lika bra insats gjorde även Filip Olsson som gjorde en sämre start och rundade första varvet som 16e förare. Varv efter varv, passering efter passering så var slutligen Filip uppe som femma och i rygg på både Lüning på tredje och föraren på fjärdeplats i mål.

Filip Olsson - Foto: Niklas Svensson

Även Emil Jönrup imponerade på nytt, orkade kanske inte hela vägen mot mål men inkasserade en förtjänad niondeplats i mål. Och sista svensk i startfältet Alex Semb, gjorde också en insats som hette duga med en 14e plats i mål.

I EMX250 finalen blev jag duktigt imponerad av Ken Bengtsson som slet som ett djur in på en sjundeplats i mål. Viking Lindström inledde starkt runt en 18-19e plats men fick nog värmeslag och tvingades bryta heatet med spya i hjälmen. Rasmus Håkansson och Hampus Kahrle hamnade utanför poäng via en 23e respektive en 25e placering.

Ken Bengtsson - Foto: Niklas Svensson

Nu laddar vi om batterierna och hoppas att vi kan få se lite svenska förare på prispallen imorgon. Gyllene läge har både Arvid Lüning och Filip Olsson.

Vill ni se resultat med mer så kan ni klicka in på www.mxgp.com

Arvid Lüning efter målgång - Foto: Niklas Svensson

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (3)

Brandt

Grymt alla svenskar! Kriga!!! Ni gör de så bra! ????????????????

Webmaster - Niklas

Hade tiden funnits så... Testa häng med en dag här :)

Gringo

Bra med uppdateringar och coola bilder, men all denna resultatinfo kan vi ju hitta på mxgp. Ingen som kan intervjua förarna och få deras ord som gör ert jobb mer intressant att läsa?

Reklam | KTM
Reklam | MXGP
Reklam | AGM Shop
Reklam | Forsell Motor