Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Succé för Hallafors

Den kanadensiska SX-ligan har dragit igång och så här långt har Niclas Hallafors placerat sig som femma, tia och åter femma.

– Det är både jäkligt roligt, perfekt träning och en bra möjlighet för mig att komma ikapp från skadan och utvecklas mer inför höstens/vinterns kommande race i Europa, berättar Hallafors från lönnlövens rike.

Han förklarar att anläggningarna är långt ifrån de som USA visar upp med basebollarenor som sväljer 50 000 åskådare och lite till.

– Här kanske arenorna tar runt 5 000 personer. Men publiken verkar uppskatta sporten och oftast kommer hela familjer och tittar. De vill se en show, äta lite chips, dra i sig någon öl, skrika och ha skoj. Här ser man positivt på saker och ting. Inte som i Sverige där publiken sitter med armarna i kors och gapar över att popcornen var för dyra, säger Hallafors.

Foto: Privat

Han beskriver banorna som mindre och lite tightare. Upplägget är som så att totalt kör ett dussin klasser under en tävlingsdag – allt från amatörer till Pro och då vill det till att banorna, så gott det går, är anpassade för alla.

– Vi i Pro kör sist. Klockan 19 brukar showen börja och det spelar ingen roll här om det står Reed eller Hallafors på ryggen, det blir en grym show och känsla ändå, skrattar Kanadaproffset.

Motståndet beskriver han som bra och han nämner jänkare som har varit i ”main” i Lites-klassen samt två fransoser som har varit på pallen i såväl ADAC som i den franska SX-serien.

– Nu är den amerikanska SX- och Arenacrosserien slut så det kommer att fyllas på med fler duktiga förare framöver. Självklart inte Cooper Webb och de andra toppförarna men definitivt bra förare som kommer hit för det att det är bra event och det finns bra prispengar att hämta hem, avslutar Hallafors.

Foto: Privat

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | KTM
Reklam | IDE Travel AB
Reklam | MxInAction
Reklam | Forsell Motor