Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

Stort steg framåt för Östlund

Det har inte riktigt velat gå hela vägen fram för vår VM-stjärna Alvin Östlund i de fyra inledande deltävlingarna i årets VM-säsong, men i helgens VM-deltävling i Portugal fick vi möjligen se en islossning.

Alvin öppnade upp VM-premiären med att bryta det första heatet men lyckades sedan komma tillbaka starkt till andra med en 11e plats i mål. Därefter har det varit ganska så blytunga deltävlingar som inte riktigt velat gå Alvins väg, trots att han visar via sina varvtider att han är med.

Men i helgens VM-deltävling i Portugal så fick vi äntligen se den Alvin som vi väntat på att få se. Redan under lördagens tidskval fick man en känsla av att Alvin var på gång denna helg. Han satte 10e bästa tid under tidskvalet och det var bara 1.7 sekunder upp till Pauls Jonass som var snabbast.

Foto: Yamaha SM Action - Mc Migliori Racing Team

Sen i tidskvalet gör Alvin ett utsläpp som heter duga. Han var trea in till första sväng och runt 4-5 efter andra kurvan. Men som många gånger innan har Alvin haft svårt att sätta emot under de inledande varven. Redan i kurva fyra-fem så tappade Alvin tre placeringar och man blev lite frustrerad hemma i soffan.

Men sen vände det. Alvin varvade första varvet runt en 10e plats men tog sig upp till en sjundeplats, som han sedan höll hela vägen till bara några kurvor kvar innan han blev passerad av både Michele Cervellin och Brent van Doninck. Men en niondeplats var givetvis mer än klart godkänt.

Men sedan i söndagens första final kom äntligen den islossning som vi väntat på. Alvin var återigen runt trea in till kurvan och femma ut på det första varvet. Tappade två platser men höll sig fast på en sjundeplats, trots enormt hård press både Vseolod Brylyakov och Henry Jacobi.

Men Alvin höll sig fast och släppte aldrig på tempot och han höll hela vägen in i mål på en underbar sjundeplats. Och så mycket TV-tid Alvin fick och bra med lovord från kommentatorn Paul Malin.

Foto: Yamaha SM Action - Mc Migliori Racing Team

Tyvärr ville det sig inte till det andra heatet och en krasch resulterade i att Alvin fick bryta heatet efter halva tiden. Synd att han inte fick knyta samman säcken med två bra heat men det han visade i första är där han hör hemma, om han bara fortsätter med bra starter och med att visa noll respekt de inledande varven.

Alvin ligger nu på en 21a plats i mästerskapet med 35 inkörda VM-poäng. Ska man jämföra med ifjol så hade Alvin 27 VM-poäng efter fem deltävlingar, men då ska man komma ihåg att han också var skadad och missade deltävling två till fyra.

Men nu hoppas vi att detta gav mersmak för Alvin och att hans självförtroende höjdes några steg. Farten har han och orken har han. Det gäller bara att finnas med direkt från start och sedan ”hugga” sig fast där inledningsvis så att fältet hinner sprida ut sig.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (5)

...

Jag förstår det Niklas. Det var lite ironi. Du gör ett fantastiskt jobb med sidan och uppdateringar. Sluta inte skriva, då blir det väldigt tråkigt :)

Billan

Fixa spisen på den där djälva Yhaman! Så All--Win kan va lika snabb som Matte-i-Matterley 2006 :-)

Niklas J

Roligt också att i andra heatet innan han kraschade så plockade han placeringar ganska snabbt och var på typ 15-16:plats efter att ha varvat runt 25:e på första varvet.

Niklas Svensson [ADMIN]

Noterat... Det går ibland lite för fort när man skriver och har tidspress...

...

Tog sig UPP på en sjunde plats, inte NER :)

Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM
Reklam | MXGP
Reklam | AGM Shop